PRIJE DIJAGNOZE

Novo šokantno priznanje Celine Dion: Zbog bolova je uzimala smrtonosne doze valiuma

12.06.2024 u 16:49

Bionic
Reading

Slavna pjevačica, kojoj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe, svojim javnim istupima ne prestaje šokirati javnost i milijune obožavatelja diljem svijeta, a novim je priznanjem opet iznenadila sve

U svom novom medijskom istupu, u jednosatnoj emisiji za NBC News, 56-godišnja Celine Dion šokirala je sve otkrivši da je, prije nego što joj je postavljena dijagnoza, dnevno zbog bolova uzimala i po 90 miligrama valiuma kako bi ublažila simptome.

'90 miligrama valiuma može vas ubiti', rekla je dobitnica Grammyja u emisiji 'Celine's Story' voditeljici Hodi Kotb. Ovo joj je inače bio prvi televizijski intervju otkako joj je dijagnosticiran rijedak neurološki poremećaj, sindrom ukočene osobe, a koji joj pričinjava brojne probleme.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Kroz razgovor je Dion otkrila da je, na sreću, naposljetku doznala zbog čega joj se grlo 'zatvara' i što uzrokuje spazam, naglo i nekontrolirano grčenje mišića bilo gdje u tijelu. Sve to zapravo ju je prije četiri godine natjeralo da prestane s onim što najviše voli - glazbom - i to u jeku svjetske turneje.

'Više nisam znala tko sam jer nisam više osoba koja sam bila. Više nisam bila Celine Dion.'

  • +4
Celine Dion Izvor: EPA / Autor: MARTIAL TREZZINI

Javnih nastupa nije imala od ožujka 2020., a dugo joj je trebalo da javno istupi i s obožavateljima podijeli bolnu istinu o tome što se događa s njezinim zdravljem. U suradnji s Amazon Primeom odlučila je snimiti dokumentarac o svojoj bitki pod nazivom 'I Am Celine Dion'.

'Bilo je jako teško, jako bolno. Izazovno i zastrašujuće. Provela sam cijeli život u glazbenoj industriji kao izvođačica i obožavala sam svaki trenutak toga. Ova strast neće nikada nestati. Jednog dana, dok sam bila na turneji, počela sam se osjećati drugačije. Imala sam osjećaj kao da mi se glas grči.'

Otkrila je i da je prve spazme osjetila prije 17 godina, a s vremenom su se njezini simptomi, nalik prehladi, počeli pogoršavati.