PROMJENE U POSTAVI

Novo lice na HRT-u: 'Peti dan' ima novog komentatora, bivšeg supruga poznate voditeljice

18.11.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Donedavno su postavu činili Lana Bobić, Marijana Bijelić, Petar Tomev Mitrikeski, Nino Raspudić te Aleksandar Musić, a koji zbog višemjesečne poslovne aktivnosti neće sudjelovati u emisiji. Na njegovo mjesto uskočio je dr. sc. Igor Mikloušić, psiholog koji se - kako se navodi na stranici 'Petog dana' na Facebooku - 'bavi temama vezanim uz moral, suradnju, interpersonalne i romantične odnose te interakcijom ljudi s novim, digitalnim, svijetom'

Dr.sc. Igor Mikloušić pojavio se u zadnjoj emitiranoj emisiji u kojoj je zamijenio Aleksandra Musića. On je morao pauzirati zbog novog poslovnog izazova, no navodno se vraća u emisiju u siječnju. Novi komentator je u javnosti poznat i kao bivši suprug voditeljice Ive Šulentić, s kojom se razišao prije tri mjeseca, a s kojom je bio u braku tri godine.

Mikloušić je radio kao znanstveni novak, a potom i kao asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar te kao predavač na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se savjetovanjem na projektima vezanim uz ponašanje potrošača i glasača te na razvoju edukacija vezanih uz digitalno zdravlje. Područje interesa u znanosti su mu evolucija religioznosti, kognitivna znanost religije te psihologija ličnosti. Ove godine dodijeljena mu je Državna nagrada za znanost za popularizaciju znanosti. Strastveni je ljubitelj letenja balonom.

Podsjećamo, s Ivom Šulentić se vjenčao u rujnu 2016. nakon četiri godine veze u zagrebačkoj crkvi sv. Franje Ksaverskog. S mnogobrojnim uzvanicima nastavili su slaviti u galeriji Lauba. Iva je početkom kolovoza za tportal potvrdila da se rastaju.