NAJBOLJI AMBASADORI

Novi život na jugu Francuske: Amal i George Clooney omiljeni su stanovnici malog mjesta

08.02.2024 u 10:30

Bionic
Reading

Iako imaju luksuznu vilu u Velikoj Britaniji, kuće po Americi, kao i omiljenu ljetnu lokaciju na talijanskom jezeru Como, Amal i George Clooney odlučili su svoju djecu odgajati u malenom gradiću na jugoistoku Francuske, u mnogima omiljenoj regiji Provansa, gdje su kupili i preuredili ladanjsku kuću iz 18. stoljeća

U gradiću Brignoles, na jugoistoku Francuske, još se uvijek živi kao u dobra stara vremena. Stare kuće s raskošnim pročeljima, fontane iz srednjeg vijeka i stanovnici koji se međusobno poznaju i rado pomažu jedno drugome.

Upravo taj gradić oduševio je slavni holivudski par do te mjere da su tamo još 2021. kupili ladanjsku kuću iz 18. stoljeća, koju su potom preuredili te na kraju i uselili sa svojim blizancima Ellom i Alexanderom. Ono što ih se posebno dojmilo je i to što tamo mogu normalno živjeti, bez da će ih susjedi svakodnevno maltretirati i uhoditi te informacije i fotografije prodavati tabloidima.

Među 2000 stanovnika, koliko ih ima u gradiću, George i Amal Clooney savršeno su se uklopili, a njihova pristupačnost i jednostavnost oduševila je od prve sve.

Par je u svibnju 2021., za 8 milijuna eura, kupio imanje Canadel. Za razliku od primjerice Brada Pitta, koji u dvorac Miraval u Francuskoj dolazi tek povremeno, Clooneyjevi su se u ovom gradiću trajno naselili.

ONA MU JE JEDINA VAŽNA

George Clooney još jednom pokazao kakav je gentleman - na Amal nije mogla pasti ni kap kiše

Pogledaj galeriju

Detalje je otkrio agent za nekretnine koji im je pomogao u traženju idealne nekretnine: ‘George je tražio obiteljsku nekretninu, a ova mu se svidjela zbog ljepote i okruženja. Iako je trebao osobno doći na potpisivanje kupoprodajnog ugovora 6. svibnja 2021. za svoj 60. rođendan, pandemija koronavirusa ga je spriječila, pa je morao napisati punomoć.’

Oduševljenje novim stanovnicima ne krije ni gradonačelnik Didier Brémond: ‘Brada Pitta, čiji je dvorac samo deset minuta od imanja Canadel, nikada ne vidimo. George Clooney je nešto drugo. Njegova prisutnost unosi novi duh u grad. Porasla je i potražnja za obnovom nekretnina.’

s konja na magarca

Prizor skoro kao iz bajke: Neodoljivi George Clooney je princ na bijelom magarcu

Pogledaj galeriju

George Clooney stanovnicima je jasno dao do znanja da će im, ako treba, i financijski pomoći u nekim projektima. Odabrao je gradonačelnikovu ideju o farmi za proizvodnju voća i povrća za lokalne škole, koja bi u konačnici trebala koštati oko 200 tisuća eura. S kojim će iznosom sudjelovati slavni glumac nije poznato, no poznavajući njega, neće biti škrte ruke, osobito kada zna da će takav angažman osigurati 1200 dnevnih obroka za škole.

A Clooney uistinu uživa u svom novom domu, oko kojeg je posađeno 2000 maslina, koje služe kao ‘ograda’, a tu je i 5 hektara vinove loze. Kuću od 900 kvadrata preuredio je u talijanskom stilu, inspiriran vilom koju ima na jezeru Como. Tu je bazen, teniski teren, ali i borova šuma s jezercem skrivenim od pogleda.

Budući da je održavanje itekako zahtjevno, angažirao je i lokalne stanovnike koji su zaduženi za uređenje. Nitko ne otkriva previše detalja budući da su svi potpisali klauzule o povjerljivosti.