U ŠKOTSKOJ

Novi zdravstveni problemi kraljice Elizabete: Otkazala još jedno tradicionalno okupljanje

08.08.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Svaki njezin ljetni dolazak u Škotsku u dvorac Balmoral uvijek je bio obilježen na poseban način, no ove je godine tradicionalno veliko okupljanje u čast britanskoj kraljici - otkazano. Svi nagađaju da je zdravstveno stanje kraljice Elizabete sve gore i gore

Iako iz palače nema nikakvih naznaka da je 96-godišnja kraljica loše, još jedno otkazivanje tradicionalnog okupljanja u Balmoralu pojavile su se nove sumnje. Britanska vladarica krune stigla je krajem srpnja u Škotsku na svoj posjed i odmah otkazala prvi događaj na kojem se trebala pojaviti.

Odmah nakon toga javljeno je da neće biti velikog okupljanja u čast kraljici Elizabeti II., a kao obrazloženje navedena je zabrinutost zbog zdravstvene situacije i koronavirusa koji ponovno divlja diljem svijeta. Umjesto veliko okupljanja, u palači je napravljen prijem tek za nekoliko odabranih gostiju.

  • +3
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Javljeno je osim toga da kraljica tijekom svog ljetnog boravka u Škotskoj neće napuštati dvorac, što je rastužilo mještane koji su se radovali napokon je ugledati.

Kao i svake godine od kada je na dužnosti, kraljica će u Balmoralu boraviti sve do početka listopada. Međutim, šuška se kako će ove godine napraviti iznimku te se vratiti u rujnu kako bi pozdravila premijera na odlasku Borisa Johnsona te najavila imena novih kandidata koji se natječu za tu fotelju.

Podsjetimo, iako članovi kraljevske obitelji nemaju pravog odmora i privatnosti, odlazak u Balmoral uvijek je smatran njihovom oazom mira na nekoliko tjedana. Kraljica je tamo obožavala provoditi ljeta sa svojim pokojnim suprugom princem Philipom.