ZBOGOM LJUBAVI

Novi udarac za influencericu: Nakon humanitarnog skandala rastaje se Chiara Ferragni

24.02.2024 u 12:29

  • +2

Chiara Ferragni i Fedez

Izvor: Profimedia / Autor: Simona Scarano/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon skandala oko humanitarne akcije, zbog kojeg je u prosincu prošle godine izgubila brojne unosne ugovore i koji je ozbiljno naštetio njezinom pažljivo građenom imidžu, jedna od najpoznatijih influencerica na svijetu rastaje se od supruga nakon osam godina braka

Poznata talijanska influencerica Chiara Ferragni i talijanski reper Fedez razvode se nakon osam godina braka, prema napisima brojnih talijanskih medija, a značajnu ulogu u njihovom raskidu nesumnjivo je odigrao skandal s kakvim se u prosincu prošle godine suočila Ferragni.

Fedez je navodno napustio njihov zajednički dom i pobjegao u Miami sa svojom pomoćnicom.

Skandal s humanitarnom akcijom

Pojedinci na društvenim mrežama smatraju kako je njihov ljubavni raskid samo PR strategija kako bi Ferragni sačuvala dobar imidž kakav je imala nakon izbijanja skandala oko humanitarne akcije u prosincu prošle godine.

Naime, još 2022. u suradnji s tvrtkom za proizvodnju slatkiša Balocco napravila je blagdanski kolač koji je imao logotip njenog prezimena. Cijena slastice bila je trostruko veća od uobičajene, čak 9 eura, a na ambalaži je pisalo da će novac od prodaje biti doniran pedijatrijskoj bolnici u Torinu za prikupljanje sredstava za liječenje djece s rakom kostiju.

Međutim, tvrtka koja je proizvela taj kolač je prije same prodaje donirala 50.000 eura, dok je Chiara uz pomoć humanitarne akcije zaradila milijun eura.

Kako se ispostavilo, donaciju od 50.000 eura već je dala tvrtka Balocco nekoliko mjeseci ranije. Tvrtke povezane s Ferragni navodno su od inicijative zaradile više od milijun eura. Nedugo nakon toga, Ferragni se našla u središtu nove bure oko humanitarne akcije s uskršnjim jajetom Dolci Preziosi koje joj donijelo daleko veću zaradu od iznosa doniranog u tu humanitarnu svrhu.

'Donirat ću milijun eura bolnici za potporu skrbi za djecu. Ali to nije sve: radim to javno jer sam shvatila da sam pogriješila u komunikaciji. To je pogreška koju neću ponoviti u budućnosti. Potpuno ću odvojiti svaku dobrotvornu aktivnost, kojima se oduvijek bavim i čime ću se nastaviti baviti, od komercijalnih aktivnosti', izjavila je nakon izbijanja skandala.

  • +12
Chiara Ferragni Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI