na tekstu je radila Alka Vuica

Novi spot Marije Mirković sniman u egzotičnoj Španjolskoj, ostavlja bez daha

15.11.2022 u 11:10

Bionic
Reading

Kantautorica publiku je već naučila da spotove za svoje hitove snima na svjetskim destinacijama. Tako je i ovoga puta kada je spot za novu pjesmu 'Ne pitam te ja za nju' snimila u Španjolskoj. Pod redateljskom palicom Sandre Mihaljević ekipa se uputila na, kako Marija kaže, mali maturalac i uz ozbiljno dobro odrađen posao uživala u Andaluziji

Španjolski gradovi Ronda, Frigiliana i Juzcar lokacije su zbog kojih je i sama pjesma dobila dodatan pečat. 'Volim snimati spotove u gradovima u kojima nisam bila, jer iskreno ne volim snimanja. Ipak, svaki odlazak za snimanje mi je kao mali maturalac, stoji u priopćenju.

Ovoga puta smo se odlučili na španjolsku Andaluziju, jer me u samome početku pjesma asocirala na Španjolsku. Onu staru Španjolsku s malim selima do kojih dođeš uskim putevima i gdje se zapitaš gdje to ideš", istaknula je Marija. Ekipa je provela tri intenzivna dana u Španjolskoj, što je bilo dovoljno vremena da se sve složi kako treba, da se pjesma i videoporuka koju žele poslati s njom prožmu kako je i zamišljeno. A pritom su, kaže Marija, svi uživali. 

Pjesma 'Ne pitam te ja za nju' nastala je 2021. godine. Glazbu potpisuje sama kantautorica, na tekstu je radila Alka Vuica, dok je aranžman radio Branimir Mihaljević. 'Alka Vuica mi je poslala tekst, sjela sam za klavir, uklopila riječi u glazbu i to je to. Nakon par dana sam shvatila da je pjesma ipak za mene, a ne za nekog drugog, kako smo mislili na početku. Kao i u slučaju pjesme 'Požuri, požuri'', rekla je Marija.

'Drago mi je da me u cijelom ludilu koje sam tada imala, i dalje držao osjećaj za pjesmu koju ja moram otpjevati', sretna je Marija kojoj se ideja za aranžman ove skladbe dogodila u studiju kod Branimira Mihaljevića, dok mu je svirala pjesme za koje je mislila da će ih staviti na album. "Odmah je shvatio što ovoj pjesmi treba, bacio se na posao i mislim da je obogatio pjesmu te mu hvala na tome", zaključila je i na svoj način uspješno nastavlja graditi svoju kantautorsku karijeru.