šokantno priznanje

Ispovijest srpske glumice Milene Radulović pokrenula je lavinu, potresnom pričom istupila je naša glumica Dora Lipovčan: 'Silovana sam i šutjela sam 15 godina'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Mnoga svjedočanstva filmskih radnica iz regije, mukotrpna za čitanje, pojavljuju se nezaustavljivo na stranicama 'Nisam tražila'. Potaknuta uznemirujućim iskustvima kolegica, 43-godišnja glumica Dora Lipovčan hrabro je istupila te na profilu na Facebooku podijelila svoju tešku priču

'Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo. Al' utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje. U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od prije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koji bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene. Jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima.

Toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva. Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija. Ja sam šutjela punih 15 godina prije nego sam otišla na policiju... I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud... Ali sam bar progovorila. Od tad mi duša malo manje krvari', napisala je Dora Lipovčan uz hashtagove #podrška i #nisamtražila.

Podršku su joj pružili brojni kolege i prijatelji te su zahvalni što je to podijelila s javnošću.

'Ono što kod silovanja strada je duša... Iako um ostaje desetljećima zarobljen u slikama, iako se tijelo zauvijek lomi autoimunim bolestima, iako je nakon toga prokleto teško dati srce na uvid, posudbu a kamoli dar, još uvijek ga je moguće sačuvati... Al' ono što najteže stradava je duša. Sam razlog vlastitog postojanja postaje zauvijek upitan. Zato se šuti', kasnije je u novom statusu objasnila naša glumica.

Podsjetimo, stranica 'Nisam tražila' na Facebooku pokrenuta je prije nekoliko dana, nakon što je glumica Milena Radulović šokirala javnost priznanjem da ju je silovao Miroslav Mika Aleksić, voditelj ugledne privatne škole glume u Beogradu. Na stranici su se povezale umjetnice sa sličnim iskustvima iz cijele regije. Prvo su anonimno progovarale glumice, no sada to rade djevojke i žene koje se bave raznim zanimanjima, a njihove mučne priče odjeknule su u cijeloj regiji.

  • +4
  • +1

Dora Lipovčan

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!