TKO ĆE DOBITI OTKAZ?

Novi skandal u Bijeloj kući: Melania Trump ponovno optužena za plagijat

09.05.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Svojom novom kampanjom, koja će se fokusirati na dobrobit djece, američka prva dama trebala je dokazati kako u Bijeloj kući nije samo privjesak, već da je itekako sposobna i sama napraviti poteze koji će oduševiti svijet. No, čini se da nikako da joj krene, budući da je sada i cijela kampanja stavljena pod povećalo, nakon što se otkrilo da je knjižica čisti plagijat Obamine administracije iz 2009. godine

Kada je u srpnju 2016. godine, tada još uvijek tek potencijalna prva dama SAD-a, održala govor na Republikanskoj konvenciji, Melania Trump prvi se puta susrela s optužbama za plagijat. Naime, ubrzo se otkrilo kako su odlomci njezina govora prepisani iz govora tada aktualne prve dame Michelle Obama.

Autorica govora Melanije Trump, Meredith McIver odmah se ispričala zbog svega i ponudila svoju ostavku, a svi su bili uvjereni kako se takva pogreška više neće ponoviti. No, prevarili su se.

  • +11
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nove optužbe za plagijat ponovno su tu, i ponovno je su u sve 'upleteni' Obame. Naime, Melania Trump ovih je dana predstavila javnosti svoju kampanju 'Be Best', koja će se fokusirati na dobrobit djece. Njome želi suzbiti zlostavljanje djece, osobito putem interneta, ali i smanjiti uporabu opijata.

Kao dio svega toga izrađena je i online knjižica, koja svojim sadržajem nevjerojatno nalikuje istoj takvoj koju je prije nekoliko godina izradila administracija Baracka Obame, sa čak istim fotografijama i tekstom.

Njezin ured oglasio se odmah nakon optužbi o plagijatu: 'Nakon što je održala nevjerojatan govor, za koji je dobila ovacije i pozitivne komentare, fokus onih koji ne podržavaju politiku njezina supruga, prebacio se na knjižicu 'Talking with Kids about Being Online', koju je 2009. izradio Federal Trade Commission.'

Bijela kuća ne slaže se da je tu riječ o plagiranju teksta, nego pojašnjavaju da je Melania jednostavno 'dodala' i 'brendirala' orginalni sadržaj kako bi 'pojačala' svoju poruku.

Hoće li se Melania Trump, ili osoba koja je bila zadužena za knjižicu, ponovno ispričavati javnosti, uskoro će se doznati.