GRIJANJE PRED EKRANIMA

Novi aduti za početak godine: Evo koje nam serije stižu u siječnju

01.01.2020 u 21:48

Bionic
Reading

U novu godinu HBO ulazi s nekoliko noviteta, serijom 'Autsajder' nastaloj prema romanu Stephena Kinga, komedijom o svemirskom turizmu 'Avenija 5' s nenadmašnim Hughom Laurijem u glavnoj ulozi te dugo iščekivanim nastavkom 'Mladog pape' s Judeom Lawom, serijom 'Novi papa'. Na Netflixu ćemo gledati drugu sezonu serije 'Sex Education', nove serije 'Medical Police' u kojoj liječnici otkrivaju smrtonosni virus koji prijeti civilizaciji, 'Messiah' u kojoj agenti CIA-e love fanatika koji prijeti redefiniranjem svjetskog geopolitičkog poretka te 'The Stranger', adaptaciju istoimenog romana Harlana Cobena

Messiah: Netflix (1. siječnja)

Na Bliskom istoku pojavio se karizmatični i zagonetni čovjek (Mehdi Dehbi) koji diljem svijeta stječe sljedbenike uvjerene da je on Mesija. Mlada agentica CIA-e (Michelle Monaghan) nije uvjerena da je poslan od Boga i sklonija je vjerovati da je riječ o umjetniku obmane iza kojeg se krije opasna prijevara usredotočena na redefiniranje svjetskog geopolitičkog poretka. U priči su između ostalih i službenik izraelske sigurnosne službe Shin Bet, Latino propovjednik i njegova kćer iz Teksasa, palestinske izbjeglice i mediji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Spinning Out: Netflix (1. siječnja)

Talentirana klizačica u usponu Kat Baker (Kaya Rose Scodelario) zbog pada je skoro završila karijeru. Kat koristi pruženu priliku za nastavak karijere u klizačkom paru, no njezin talentirani partnera je zločesti momak uz kojega riskira otkrivanje strogo čuvane tajne koja bi mogla razotkriti cijeli njezin život. Na putu ostvarenja svoga olimpijskog sna, Kat i njezin novi partner suočit će se na ledu i izvan njega s obeshrabrujućim svađama, povredama tijela i duše, financijskim žrtvovanjima pa čak i potencijalnim psihičkim slomom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Medical Police: Netflix (10. siječnja)

Dvojica američkih liječnika u brazilskom gradu São Paulu otkrivaju smrtonosni virus koji prijeti civilizaciji. Regrutirani kao vladini agenti, kreću u utrku s vremenom širom svijeta kako bi pronašli lijek i razotkrili mračnu zavjeru. U glumačkoj postavi nove Netflixove humoristične serije troje je glumaca iz serije 'Childrens Hospital' - Erinn Hayes, Rob Huebel i Malin Akerman.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sex Education, 2. sezona: Netflix (17. siječnja)

Tinejdžerska serija o problemima srednjoškolaca s vezama i seksom, kojima pomaže još uvijek nevin, ali u seks dobro upućeni Otis (Asa Butterfield), stekla je brojne poklonike i u odraslijoj populaciji. U drugoj sezoni sin seksualne terapeutkinje (Gillian Anderson) nastojat će učvrstiti svoju vezu s Olom i istovremeno se nositi s izazovima ovladavanja novootkrivenih seksualnih poriva. U školi Moordale Secondary javit će se potreba za boljim seksualnim obrazovanjem kad se nađe na udaru epidemije klamidije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Chilling Adventures of Sabrina, 3. sezona: Netflix (24. siječnja)

Omiljeni televizijski lik iz devedesetih, malu vješticu Sabrinu, streaming div uskrsnuo je u potpuno novom izdanju pa je popularna obiteljska komedija na Netflixu zakoračila u tamno područje trilera, što je publika odlično prihvatila. U trećoj sezoni očekuje se realizacija Sabrininog (Kiernan Shipka) plana s kraja druge sezone, odlaska u Pakao kako bi svog dečka Nicka, u čijem je tijelu zatočen Gospodar tame, oslobodila od vječnog prokletstva.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

BoJack Horseman, 2. dio 6. sezone: Netflix (31. siječnja)

Nakon pet sezona samodopadni BoJack Horseman udario je glavom u zid i suočio se sa samim sobom. Osjetio je krivnju zbog svega lošeg što je u prošlosti napravio i krenuo na rehabilitaciju, no krajem prve polovice 6. sezone suočio se s nečim još gorim pa će se u drugom dijelu završne sezone morati suočiti i s tim kako je u svojim nedjelima izgledao drugima. Stvar bi mu dodatno mogli zagorčati dvoje novinara koji su nanjušili neka od najgorih nedjela iz njegove odvratne prošlosti.

BoJack Horseman, 6. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

The Stranger, Netflix (30. siječnja)

Psihološki triler 'The Stranger' televizijska je adaptacija istoimenog romana Harlana Cobena u osam epizoda. Adam Price (Richard Armitage) živi naoko savršenim životom, ima dva odrasla sina i savršen brak, sve dok mu u baru ne priđe neznanac i otkrije šokantnu tajnu o njegovoj supruzi Corinne. Istražujući ženinu prijevaru, Price ubrzo shvaća da je zatočen u mračnoj zavjeri koja bi mogla ugroziti živote svima oko njega.

The Stranger Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Babilon Berlin, 2. sezona: HBO (24. siječnja)

U proljeće 1929. metropola je u previranjima. Od gospodarstva do kulture, od politike do podzemlja – sve je zahvaćeno radikalnim promjenama. Špekulacije i inflacija već razdiru temelje još mlade Weimarske Republike. Rast siromaštva i nezaposlenosti u jakom je kontrastu s ekscesima i ekstravagancijom noćnoga gradskoga života i njegove goleme kreativne energije. Gereon Rath, mladi policijski inspektor iz Kölna, prebačen je u Berlin kako bi riješio kriminalni slučaj – pornografski obruč kojim upravlja berlinska mafija. Ono što se na prvi pogled čini kao jednostavno pitanje ucjene uskoro se pokaže skandalom koji će zauvijek promijeniti život Gereona i njegovih najbližih suradnika. Zajedno sa stenografkinjom Charlotte Ritter i partnerom Brunom Wolterom Rath se suočava sa zapetljanom mrežom korupcije, trgovine drogom i krijumčarenja oružja, što ga dovodi u egzistencijalni sukob jer se ne može odlučiti između lojalnosti i otkrivanja istine. Nama ostaje pitanje: tko je u ovoj priči prijatelj, a tko neprijatelj?

Babilon Berlin, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Britanija, 2. sezona: HBO (17. siječnja)

U drugoj sezoni, dvije godine nakon invazije Britanije, general Aul romanizira voljna keltska plemena uz pomoć keltske kraljice Amene i uništava one koji se tomu pokušavaju oduprijeti. Aulovo ponašanje izaziva sumnju da ima drugi cilj, onaj koji budi duhove Amenine prošlosti i čini njegovu prijetnju druidima sve kritičnijom. Jedini oblik nade za druide i Kelte jest Cait, mlada djevojka koju je obučavao izopćeni druid Divis, da ispuni proročanstvo koje će Britaniju spasiti od Rimljana.

Britanija, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Ray Donovan, 7. sezona: HBO (14. siječnja)

U sedmoj sezoni Ray radi na tome da postane čovjek kakva njegova obitelj treba. Dok napreduje s dr. Amiot, opasnosti iz prošlosti zahtijevaju povratak starog Raya Donovana. Između njujorškog gradonačelnika Eda Ferattija, neumoljivog policajca koji traga za istinom te starih i novih klijenata, Ray se bori da pronađe ravnotežu između rješavanja tuđih i svojih problema. A kad Ferattijeva korupcija vrati dio Mickeyjeve prošlosti u New York, Ray je prisiljen tražiti odgovore na dugo zakopana pitanja.

Ray Donovan, 7. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Autsajder: HBO (13. siječnja)

Napravljena prema istoimenom bestseleru Stephena Kinga, 'Autsajder' nova je dramska serija koja istražuje jezivo ubojstvo 11-godišnjeg dječaka i tajanstvene okolnosti ovog zastrašujućeg zločina. Serija od 10 epizoda prati policijskog detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) koji kreće istražiti osakaćeno tijelo 11-godišnjeg Frankieja Petersona pronađeno u šumi Georgie. Tajanstvene okolnosti ovog zastrašujućeg zločina potiču Ralpha, koji još tuguje zbog nedavne smrti vlastitog sina, da dovede neortodoksnu privatnu istražiteljicu Holly Gibney (Cynthia Erivo), čije će tajanstvene sposobnosti, nada se on, pomoći objasniti neobjašnjivo.

Autsajder Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Avenija 5: HBO, 20. siječnja

Ova komedija o svemirskom turizmu smještena je 40 godina u budućnosti kada Sunčev sustav privlači svakoga. Hugh Laurie glumi Ryana Clarka, kapetana svemirske krstarice Avenija 5 i s njim na čelu ništa ne može poći po zlu. Uglađen, naizgled samouvjeren, kontroliran i privlačan, Ryan je čovjek kojeg želite na čelu u krizi. Josh Gad glumi Hermana Judda, milijardersko lice i ime iza 'Avenije 5' i cijelog brenda Judd koji uključuje hotele, fitness klubove i svemirski turizam.

Avenija 5 Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Novi papa: HBO (10. siječnja)

Pio XIII. je u komi, a nakon pauze, neočekivane koliko i tajanstvene, Voiello uspijeva dovesti Sir Johna Brannoxa, umjerenog, šarmantnog i sofisticiranog engleskog aristokrata, na papsko prijestolje, a on preuzima ime Ivan Pavao III. Novi papa djeluje savršeno, ali skriva slabosti i tajne. Istog trenutka shvaća da će mu biti teško zamijeniti karizmatičnog i slavnog prethodnika, dok se u Vatikanu Voiello bori ravnati Crkvom preplavljenom skandalima – koji dovode najviše ešalone u opasnost da zauvijek budu odstranjeni – kao i vanjskim prijetnjama. Sofija i Estera ispostave se vrlo drukčije od onoga kako se čine, a kardinal Gutierrez i dalje se bori protiv svojih kontradikcija. Uto brojni vjernici počnu idolizirati Pija XIII. koji počinje slati čudne poruke iz svog bolničkog kreveta...

Novi papa, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube