pripreme za božić

Nova božićna tradicija pod vodstvom Kate Middleton održat će se pokojnoj kraljici u čast

07.11.2022 u 15:13

Bionic
Reading

Princeza Kate prošle je godine organizirala božićni koncert, a ljepotu blagdanskih pjesama i zajedništva pripremit će i ove godine. U suradnji s Kraljevskom zakladom Kate Middleton će održati koncert božićnih pjesama u Westminsterskoj palači, a pozvat će sve aktivne u dobrotvornim organizacijama s kojima surađuju tijekom godine

Kate Middleton zbilja se trudi omogućiti kraljevskoj obitelji, ali i svim suradnicima iz dobrotvornih organizacija Božić za pamćenje. Drugu godinu zaredom princeza će organizirati koncert prigodnih božićnih pjesama u Westminsterskoj palači.

Na koncertu će prisustvovati članovi kraljevske obitelji, ali i oni kojima Kate želi pokazati zahvalnost za nesebičan rad u društvu. Okupit će osoblje dobrotvornih organizacija, volonteri zajednice, vojno osoblje i ostale te podijeliti s njima radost Božića.

Ovogodišnjim božićnim koncertom u organizaciji princeze Kate i Kraljevske zaklade, odat će se i počast pokojnoj kraljici Elizabeti II te prikazati vrijednosti koje je podržavala tijekom života i vladavine, poput empatije, suosjećanja i podrške drugima.

  • +9
Božićni koncert u Westminsterskoj palači, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koncert će spojiti tradicionalne i moderne teme, uključujući ljude svih vjera, ali i one bez vjere.

Cijeli događaj će se snimati, a obožavatelji se mogu upustiti u čaroliju pri emitiranju posebne emisije na Badnjak.

Princeza od Walesa prošle je godine održala svoj prvi božićni koncert u Westminsterskoj opatiji. Cilj koncerta bio je odati počast nevjerojatnom radu pojedinaca i organizacija diljem Ujedinjenog Kraljevstva koji su pomogli u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kate Middleton za klavirom na koncertu 2021. Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Prošlogodišnjem koncertu pridružio se i princ William koji je čitao dio iz Lukinog evanđelja, a princeza Kate održala je svoj prvi javni nastup na klaviru. Kate je svirala još kao djevojčica, a tijekom pandemije klavir joj je često bio izvor utjehe u teškim vremenima.

Osim kraljevske obitelji, koncertu su se pridružile i pjevačice Leona Lewis i Ellie Goulding.