SUTRA NA PRVOM

Njegov oproštaj: Na dan komemoracije obožavatelji će moći još jednom uživati u posljednjem Massimovom koncertu

29.12.2022 u 12:23

Bionic
Reading

U 61. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo je cijenjeni glazbenik i nenadmašan vokal koji je 5. studenog, nešto više od mjesec dana prije prerane smrti, pjevao pred prepunom Arenom Zagreb. Sutra, 30. prosinca u 21:10 sati na Prvom programu HTV-a bit će prikazana snimka tog koncerta

Spektakularnu večer otvorio je zbor Concordia Discors pod ravnanjem Lobela Filipića, koji je u aranžmanu Brune Urlića izveo Massimove pjesme 'Bilo gdje' i '1000 ljudi'. Putovanje kroz više od četiri desetljeća bogate i impresivne karijere Massimo je započeo s jednom od omiljenih pjesama publike, 'Sjaj u tami' iz vremena Doriana Graya, a uslijedile su 'Jedan dan ljubavi', 'Neka ti plove brodovi', 'Sretan put' i 'Dodirni me slučajno', navodi se u HTV-ovom priopćenju.

Na koncertu su sudjelovale i posebne gošće - Meri Jaman i Anita Valo (Meritas) s kojima je izveo obožavanu baladu 'Odjednom ti', saksofonist Igor Geržina u pjesmama 'Gracija' i 'Kladim se na nas', a već na 'Nisam spreman' pridružio se i Zvjezdan Ružić. Među gostima su se našli i Massimovi dugogodišnji suradnici Ivan Dečak i Predrag Martinjak, a posebno iznenađenje bio je i Mario Biondi.

spektakl za pamćenje

[FOTO] Massimo održao najveći koncert u karijeri: Pogledajte atmosferu iz zagrebačke Arene

Pogledaj galeriju

Jedan od vrhunaca koncerta zasigurno je bila besprijekorna izvedba njegovog velikog hita 'Iz jednog pogleda', a trijumfalno finale prvog dijela koncerta bio je duet s Nenom Belanom 'Zar više nema nas'. Tri čarobna i nezaboravna sata pred ispunjenim gledalištem Arene Zagreb potvrdila su veličinu, utjecaj i značaj Massimove karijere. Urednica je Snježana Nožinić.

  • +5
Massimo Savić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Komemoracija u spomen na Massima bit će održana u petak, 30. prosinca 2022. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati. U predvorju HNK bit će i Knjiga sjećanja u koju će se moći upisati svi koji to budu željeli.

Posljednji ispraćaj bit će u utorak, 3. siječnja, u 11 sati na Gradskom groblju Zadar. I komemoracija i posljednji ispraćaj otvoreni su za sve koji žele još jednu priliku da se pozdrave s Massimom.