'ZAMISLI'

'Jednom ću ovu krošnju napustiti...':Massimova posljednja pjesma sadržava vrlo emotivne stihove

23.12.2022 u 23:27

Bionic
Reading

Massimo Savić preminuo je u 61 godini života, a od poznatog glazbenika čija karijera traje desetljećima opraštaju se brojni kolege i obožavatelji

Nakon kratke i teške bolesti u dobio od 60 godina preminuo je Massimo Savić, a ovu tužnu vijest potvrdile su njegova supruga Eni i kći Mirna.

Svoju posljednju pjesmu 'Zamisli' Massimo je objavio u lipnju ove godine, a riječ je o posljednjoj pjesmi Rajka Dujmića, koju je Ivan Dečak glazbeno dovršio.

Kako piše Večernji list, to je bila upravo želja i zamisao Rajkove supruge Snježane Dujmić kojoj se želja ostvarila na dodjeli nagrade.

  • +28
Massimo Savić Izvor: Cropix / Autor: Biljana Blivajs / CROPIX

'Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodjelu nagrade Rajko Dujmić. Naime, Snježana i ja znamo se otprije, ali ona je čekala da se sretnemo da nam predloži suradnju. I tako je na dodjeli nagrade prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi može li se ostvariti ta njezina namjera, da završi pjesmu i napiše je za mene', otkrio je tad Massimo.

'Čim sam čuo Rajkov glas i prepoznatljiv glazbeni izričaj - znao sam da će ta pjesma biti idealna za Massima. A tekst. Tekst je došao tako lako i bez razmišljanja. To je moja posveta velikom Rajku. Moj oproštaj s njim, sve one emocije koje je kroz godine slušanja njegove glazbe probudio u meni, moja zahvala njemu i Snježani', rekao je Ivan Dečak koji se uhvatio teškog zadatka da dovrši glazbeni dio i napiše tekst baziran na samo jednoj Rajkovoj riječi 'Zamisli'.  

Uz Ivana Dečaka i Massima, aranžmanom pjesme bavio se već prokušani producentski dvojac - Jura Ferina i Pavao Miholjević. Spot za pjesmu radio je Radislav Jovanov - Gonzo, a u video spotu Massimu se pridružila i naša poznata glumica Barbara Nola

Neki stihovi pjesme na današnji dan sad imaju posve drugo značenje:

'Zamisli jedan od listova sam tih

Zamisli jednom ću ovu krošnju napustiti

Zamisli vjetar zamrsi planove kao grane

I kao list s drveta padnem...