CELEBRITY MASTERCHEF

Nives najbolja u prvom kulinarskom dvoboju

14.03.2014 u 22:19

Bionic
Reading

U prvoj epizodi Celebrity MasterChefa svoje kuhače 'ukrstili' su kantautorica Alka Vuica, modni dizajner Ivica Skoko, spisateljica Nives Zeljković i cavtatski glumac Nikša Kušelj, a najbolja u ovom kulinarskom dvoboju slavnih bila je Nives čiji je dobro prezentiran rižoto s piletinom i rukolom oduševio strogi žiri

Treća sezona najvećeg svjetskog talent showa u kuhinji, MasterChefa, vratila se na male ekrane ekrane u novom ruhu: kandidati iz svijeta showbusinessa, glazbe, mode, kazališta i filma otkrivaju svoj skriveni talent! Zahtjevni zadaci, utrka s vremenom i maštovitost upotrebe namirnica začinjeni vještinom ukrašavanja hrane, kroz ovaj zabavni i napeti show testirat će kreativnost i živce ljubitelja kuhanja koji će se publici predstaviti u potpuno novom svjetlu.

Igor Mešin, Sanja Vejnović, Ivica Skoko, Filip Šovagović, Nikša Kušelj, Alka Vuica, Mario Valentić, Emilija Kokić, Nives Zeljković, Anđa Marić, Nada Rocco, Irina Čulinović, Ranko Zidarić, Ivana Husar Mlinac, Antonija Šola i Luka Nižetić
kročit će u najpoznatiju reality kuhinju. Celebrity MasterChef kuhinja otvorila je svoja vrata i gledateljima otkrila prvih četvero celebrity kandidata koji su kazališne daske, svjetla pozornice i mikrofone zamijenili kuharskim pomagalima. Alka, Nives, Nikša i Ivica pokazali su kako se snalaze u kuhinji, a u prvoj epizodi pobjedu je odnijela Nives.

Domaći celebovi morali su pokazati kako se snalaze u kuhinji u sat i 15 minuta, a natjecateljskog duha i vjere u sebe nije im nedostajalo.

'Ako ikad propadnem kao pjevačica, postat ću kuharica. Nadam se pobjedi i došla sam pobijediti. Ja inače jako volim kuhati', rekla je Alka, dok je i Nives Zeljković kazala da su njezine kulinarske vještine prema riječima njezinih ukućana sasvim solidne.

'Idealan kuhar je osoba koja osim što voli kuhati, i veliki je kreativac. To je netko tko uvijek unese nešto novo i ne boji se eksperimentiranja', rekla je Nives koja je bila toliko oduševljena profesionalnim kuharskim rekvizitima MasterChef kuhinje da ih je poželjela i u svojoj vlastitoj kuhinji. No imala i malu nezgodu. 'Padao mi je onaj štapni mikser i opekla sam se. Mislim da sam se malo i porezala, to sam tek kasnije primijetila', rekla je Nives koja je pripremila rižoto s piletinom i rukolom, juhu od rikule i čokoladni suffle s kojim nije bila zadovoljna. 

Zadatak koji je bio pred ovim poznatim licima nije bio nimalo lagan: morali su napraviti autorsko jelo koje će najbolje pokazati njihove kulinarske vještine. Pred strogim žirijem nije lako ostati 'skuliran', pa je dizajner Ivica Skoko priznao da je imao malu tremu, no brzo ga je prošla.


Natjecatelji prve epizode MasterChefa: Nikša, Nives, Alka i Ivica

Nikša Kušelj
pripremao je grdobinu s krumpirom, a žiriju se posebno svidjelo što je domišljati glumac iskoristio sve namirnice na ekonomičan način.

Alka koja je pripremila teleće šnicle u limunovom soku, priznala je da je malo presolila rižoto, jer je, kako je rekla, bila pod pritiskom.

'Drukčije je bilo kuhati nego u mojoj kuhinji', rekla je.

Ivica Skoko je bio prvi pred žirijem koji ga je iskritizirao zbog izgleda jela na tanjuru. Dizajner je komentirao da nije lako skuhati jelo kad imate određen rok. 'Tek sad vidim kako je kuharima u restoranu kad se ljudi bune jer dugo čekaju na jelo. Više se neću ljutiti na kuhare', rekao je Skoko.

Alki je pak žiri prigovorio da je koristila previše maslaca, iako se ona branila da je to francuski tajni recept. Član žirija Dino Galvagno joj je zamjerio i da joj riža nije bila dobro skuhana.
 
Iako Nivesin suffle nije uspio kako je zamislila, žiri je na kraju odlučio da je ona pobjednica prve emisije jer je skuhala sjajan rižoto i ukusnu juhu. Žiri je posebno pohvalio njezin rižoto koji je po njima bio najbolje servirano jelo u izazovu.

'Bilo je vrlo stresno. Nisam potpuno zadovoljna jer kod kuće mi uvijek dobro ispadne', rekla je iznenađena ali sretna Nives, koja je na kraju ipak slavila.