PUNO SU IM OMOGUćILI

Ništa bez pomoći baka i djedova: Ove poznate mame ne kriju zahvalnost na tom luksuzu

24.08.2022 u 06:24

Bionic
Reading

Svi mladi i zaposleni roditelji znaju koliku ulogu u njihovim životima igraju bake i djedovi koji su spremni pomoći i preuzeti brigu o dječici. Zahvale na tome već neko vrijeme nižu i brojne poznate mame s naše scene te kažu da bez njih jednostavno mnogo toga ne bi bilo moguće

Imati pomoć svojih ili suprugovih roditelja jednom kada dobijete djecu mnogi parovi uzimaju zdravo za gotovo, ali tek kada zagusti shvate koliki je to zapravo blagoslov.

Nedavno je svoje iskustvo s prenatrpanim poslovnim rasporedom i dvoje male djece koja ne idu u vrtić jer su često bolesna podijelila glumica Nataša Janjić Medančić. Svojim je roditeljima, koji inače žive u Splitu, čak unajmila stan u Zagrebu na nekoliko mjeseci, a sve kako bi joj bili na raspolaganju i čuvali unuke.

'Evo me kod mojih roditelja koji su se u 70. godini preselili iz Splita u Zagreb, u skromni podstanarski stan, kako bi mi bili na usluzi oko čuvanja djece, psa, olakšali mom suprugu i meni usklađivanje obaveza i posao, družili se sa svojim unucima', nedavno je kazala crvenokosa glumica. Od tada ima mnogo više vremena posvetiti se glumačkim angažmanima, događanjima u gradu, ali i otputovati sa suprugom Nenadom Medančićem.

Zahvalnost svojoj majci za svaku pomoć ne krije ni Marijana Mikulić. Ona stigne iz Mostara u Zagreb kada god kazališna i filmska glumica ima gust raspored.

'Matere i ćeri. Uvik prigovori, pregovori. Žuga ona meni, ja njoj. Uvik ona ima komentar na moje metode odgoja, ja na njene. Al ko mi spašava glavu i ovo malo preostalih živaca - mater! Opet je došla i ovaj put ostala tri tjedna - dočekuje, otprema, poslužuje, petlja se u pisanje zadaća, ali i stavlja djecu na spavanje, a nama stvara malo slobodnog vremena i mira. Koliko god mi nekad njeni komentari dignu tlak na milion, i nemam zadrške to reći, ona je uvik tu kad gori', poručila je javno putem Instagrama jednom prilikom.

Inače, Marijana sa suprugom Josipom Mikulićem ima tri sina, trinaestogodišnjeg Ivana, osmogodišnjeg Andriju i trogodišnjeg Jakova. Prošle godine otvoreno je progovorila o poteškoćama u razvoju i govoru najmlađeg sina na društvenim mrežama.

Ljeto iz snova ove godine provela je Ida Prester, a sve zahvaljujući svojim roditeljima te svekru i svekrvi koji su uskakali čuvati njezine sinove Rija i Roka. Naime Ida je sa suprugom putovala mjesec dana sjeverom Europe i posjetila glazbene festivale. Bračni par uživao je kao nekoć u mladosti, dok nisu imali djece. Kada se vratila u Zagreb i nakon mjesec dana vidjela svoju dječicu, posebno je emotivna bila pri zahvali svima koji su joj omogućili takav odmor.

'Mjesec dana bili su kod dide i bake na moru, jedva se htjeli vratiti koliko su ih mazili i pazili. A Vani i ja kao momak i djevojka, opet se zaljubili. Hvala svim našim bakama i didama što su tu za nas, dobro znamo kakav luksuz imamo... Baka Ida i dida Vani sve vraćaju u sljedećoj generaciji. I da ne zaboravimo dodatnu pomoć - teta Ljerka zadnjih 10 dana. Fino ste ih razmazili, tko će s njima sad na kraj', poručila je putem Instagrama.

Nešto slično proživjela je voditeljica Marijana Batinić, kojoj su roditelji pričuvali kćerkice Rozu i Enu, dok je ona sa suprugom Matejom Pašalićem putovala po Pelješcu.

Lijepa RTL-ovka cijeli je vikend posvetila samo sebi i suprugu te su obišli neke od najboljih vinarija na tom području. Uživali su sami u miru i posljednjim danima ljeta, a njihove nestašne kćerkice ostale su u Dalmaciji s bakom i djedom.

'Ovim putem bih htjela poručiti svojim divnim roditeljima da nam uopće nije problem – ako baš inzistiraju, i češće ćemo im ostaviti djecu nekoliko dana', napisala je Marijana nakon turneje.