za nju su GODINE samo broj

Nina Badrić slavi rođendan: Za nju vrijeme kao da je stalo

04.07.2017 u 06:57

Bionic
Reading

Danas pjevačica slavi 45. rođendan, no malo tko bi pomislio da je ušla u peto desetljeće života. Izgleda sjajno, živi punim plućima, a obožavatelje stalno iznenađuje novim hitovima

Nina Badrić pjeva od malih nogu, a s devet godina pjevala je u zboru Zvjezdice. Radila je u jednom butiku, u kojem ju je otkrio Dino Dvornik dok je pjevušila.

'Ušao je u butik, nisam mogla vjerovati… Rekao mi je - ajde ti, mala, pomozi mi da odaberem neku haljinu za ženu. Tražio ju je za Danijelu, a ja sam mu vadila te haljine… i počela kao pjevati nešto, u je, ua, uaaa, a on je rekao: 'Šta ti to kao, mala, pivaš? Ajde onda ugasi radio pa pivaj, nemoj meni pivat na kvarno.' I tu me pogodio u žicu, ugasila sam radio, počela pjevati i onda je rekao: 'Aha, dobro, slušaj mala, gdje ti stanuješ?' Rekla sam mu: 'Pa nemojte me zezati, ono nećete doći po mene', a on kaže: 'Doći ću po tebe sutra u 9 sati i donijet ću ti kroasan i kavu.' I došao je, a ostalo je povijest', prisjetila se Nina ranije za Novu TV.

Profesionalni pjevački put započela je početkom devedesetih, točnije 1993. godine, kada se na natjecanju za pjesmu Eurovizije - Croviziji (kasnije Dori) - predstavila pjesmom Rajka Dujmića i Jasenka Houre, 'Ostavljam te'. Velik je uspjeh postigla i pjesmom 'Godine nestvarne' s istoimenog albuma prvijenca 1994. godine.

U svojoj plodnoj karijeri objavila je sedam studijskih albuma te primila na desetke priznanja i nagrada, uključujući osam kipića Porina. Iznimne pjevačke mogućnosti i darovitost čine je jednom od najuspješnijih na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Jedna od najslušanijih pjesama prema nacionalnoj ljestvici HR Top 40 2016. godine bila je 'Dani i godine', a Nina ju je predstavila publici u svibnju te godine. Za tu je pjesmu dobila nagradu Hrvatske diskografske udruge za najboljeg ženskog izvođača. Prošle godine je i održala koncert u pulskoj Areni povodom 20 godina glazbene karijere.

Pored popa, R&B-a i soula, Nina se bavi duhovnom glazbom. Redovito nastupa na koncertima duhovne glazbe Kamenita vrata u organizaciji molitvene zajednice Srce Isusovo.

Osim pjevanja, njezin privatni život uvijek je bio zanimljiv javnosti. Godine 2006. udala se za dugogodišnjeg dečka, poduzetnika Bernarda Krasnića, a nakon šest godina par se rastao.

Zaštitni znak njezina modnog stila od početka do sada je ženstvenost, bez obzira nosi li glamurozne haljine hrvatskih i stranih modnih dizajnera ili je odjevena u casual komade. 

Da pjevačica zavodljivih oblina fenomenalno izgleda, a po mišljenju mnogih čak i bolje nego prije, redovito dokazuje objavama svojih fotografija na Instagramu. Kako se mijenjala tijekom godina, od svojih profesionalnih glazbenih početaka naovamo, procijenite sami.

  • +24
Nina Badrić Izvor: Cropix / Autor: Cropix