NEDOSTAJAO JE SAMO BARRON

Nikome nije jasno zašto je Trump u London poveo i svoje četvero djece

06.06.2019 u 06:07

Bionic
Reading

Svijet je ostao nemalo iznenađen posljednjom odlukom američkog predsjednika Donalda Trumpa da u London, na trodnevni službeni put, osim prve dame Melanije, povede svoje četvero djece. Naravno, sve to ide iz džepa američkih poreznih obveznika, stoga ne čudi njihovo negodovanje, kao i pitanje koje su mnogi postavili - je li ovdje riječ o službenom posjetu ili obiteljskom izletu

U službenim posjetima drugim državama, osobito kada je riječ o putovanjima najviših državnih dužnosnika, ako i članovi obitelji idu na službeni put, oni su neprimjetni. No isto ne stoji za američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je odlučio, čini se, spojiti ugodno s korisnim pa je u trodnevni posjet Londonu, osim supruge Melanije, poveo četvero starije djece - Donalda Jr., Erica, Ivanku i Tiffany.

Da to bude doista obiteljski odmor, nedostajao je samo najmlađi sin Barron, jer su u London Trumpova djeca povela i svoje supružnike - Ivanka supruga Jareda Kushnera, a Eric trudnu suprugu Laru Trump. Sve je time čudnije jer je to vjerojatno prvi put da s nekim predsjednikom putuju već odrasla djeca, a koja nemaju apsolutno nikakva zaduženja u poslovnom smislu.

Ali ne samo da je četvero djece Donalda Trumpa stiglo u London, svi oni prisustvovali su svečanom prijemu u Buckinghamskoj palači, koji je organizirala sama kraljica Elizabeta II, a potom su se fotografirali u pojedinim prostorijama palače i objavljivali to na društvenim mrežama.

I dok se oni zabavljaju, malo je reći da je javnost zaprepaštena zbog svega. S druge strane, Gwenda Blair, autorica biografije Trumpove obitelji, smatra kako se Trump na taj potez odlučio ponajviše zbog kraljevske obitelji, koja je na večeru pozvala većinu onih koji se nalaze u nasljeđu za tron - od princa Charlesa, preko prinčeva Williama i Harryja, pa sve do princeze Anne i princa Andrewa.

'Baš kao što se članovi kraljevske obitelji okružuju svojim potomcima, tako se i Trump okružio svojima', rekla je Gwenda Blair. Kako donosi Times, Trumpova djeca tek su prije mjesec dana uključena u plan putovanja, a iako su isprva svi u London trebali stići Air Force Oneom, na kraju su došli odvojeno.

Službeno objašnjenje iz Bijele kuće još uvijek nije stiglo, no jedini koji donekle imaju opravdanje da budu u Londonu su Ivanka i Jared Kushner, kojima je Trump dao dužnosti u svojoj administraciji.

  • +6
Donald Trump i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia