MISLILI NA SVAKI DETALJ

Nije sve kako se čini: Božićna čestitka Kate Middleton i princa Williama pomno je osmišljena i krije mnoge zanimljivosti, a evo o čemu je riječ

14.12.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Kada je riječ o božićnim čestitkama, točnije fotografijama koje članovi kraljevskih obitelji svake godine snime i podijele sa svojim narodom, tu vrijedi ona da ništa nije prepušteno slučaju. Lokacija, odjeća, ali i detalji jedva vidljivi oku pomno su osmišljeni, a evo na što su se ove godine fokusirali Kate Middleton i princ William

I ove su godine Kate Middleton i princ William s djecom, prinčevima Georgeom i Louisom i princezom Charlotte, uložili puno truda kako bi njihova božićna čestitka, koju su podijelili sa svijetom putem društvenih mreža, bila posebna. A stručnjacima i dobrim poznavateljima kraljevskih običaja, nije trebalo dugo da otkriju sve male i skrivene tajne koje se nalaze na fotografiji.

1. Nježni dodiri u javnosti.

Iako se Kate Middleton i princ William pridržavaju kraljičinih odluka da u javnosti dodire i naklonost jedno prema drugome svedu na minimum, na fotografiji su se ipak malo 'opustili'. Na obiteljskoj fotografiji William je nježno položio svoju ruku na Kateino koljeno, a ona je isto napravila sa svojom rukom na njegovom koljenu. Čini se možda kao ništa, no javno pokazivanje emocija kod budućeg kralja i kraljice nije nešto što je uobičajeno i na što smo navikli.

2. Koljena budućeg kralja.

Još jedna stvar na koju britanski narod nije navikao je da gleda gole noge budućeg kralja. Naime, prava je rijetkost da se princ William u javnosti pojavljuje u kratkim hlačama, budući da većinu vremena provodi u odijelima koja se sastoje od dugih hlača. Ovo je ujedno prva godina da William nosi kratke hlače za božićnu fotografiju, a to zapravo otkriva da je fotografija nastala na obiteljskom odmoru, u kojem je u potpunosti uživao.

3. Usklađenost bojama.

I dok se šestogodišnja princeza Charlotte i trogodišnji princ Louis u plavim tonovima, ona u kariranoj haljini, a on u prugastoj košulji, William i Kate zajedno s osmogodišnjim princom Georgeom odabrali su maslinastu boju. Inače, maslinasta je boja koju su nosili i na prijašnjim božićnim fotografijama i to iz jednostavnog razloga - ta zemljana boja simbolizira mir i harmoniju tijekom božićnih blagdana.

  • +5
Crvena izdanja Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

4. Posebna veza Charlotte i Louisa.

I dok, kako smo već napisali, ostatak obitelji ima odjeću u maslinastim tonovima, Charlotte je elegantna u plavoj kariranoj haljini s potpisom Manga, Louis u prugastoj košulji Rachel Riley, a ne razlikuju se ni u cipelicama, budući da oboje imaju iste plave Trotter tenisice. To zapravo i ne treba čuditi, budući da od Louisovog rođenja upravo su on i Charlotte posebno povezani i bliski.

Mnogi se još uvijek jasno sjećaju fotografije koju su William i Kate objavili povodom Charlottinog trećeg rođendana, a na kojoj se vidi zaštitnički nastrojena princeza nad svojim malenim bratom. Bliskost je vidljiva i na službenom portretu s Louisovog krštenja 2018., kada svi gledaju u kameru i smiju se, dok je ponosna starija sestra fokusirana na njega i nježno ga drži za ruku.

Njihova bliskost sve je veća što su stariji, a sada je Charlotte uzor malenom Louisu koji u svemu kopira svoju sestru. Tako je princ William nedavno otkrio kako obitelj uživa u glazbi u jutarnjim satima, kada djeca plešu po kući. 'Charlotte najviše u tome uživa. Trči po kuhinji u baletnoj opravici, totalno se raspameti, a Louis je prati u stopu i pokušava raditi sve što i ona', priznao je William.

VELIKA OBLJETNICA

[FOTO] Kate Middleton i princ William slave 10. godišnjicu braka, pogledajte najvažnije trenutke njihovog zajedničkog života

Pogledaj galeriju

5. Posebno mjesto.

Iako je većina njihovih božićnih fotografija nastala u njihovom 'seoskom domu' Anmer Hall, ova je nastala tijekom privatnog obiteljskog putovanja u Jordan. Ta zemlja ima posebno značenje za Kate Middleton, budući da je kao dijete tamo živjela dvije godine dok je njezin otac radio za British Airways. Očito je svoju oduševljenost tom zemljom željela prenijeti i na svoju djecu i s njima oživiti svoje uspomene.