SERENA WILLIAMS:

'Nije mi bilo lako odrastati uz visoku, mršavu i lijepu sestru, no danas na svoje tijelo gledam kao na oružje'

31.05.2018 u 21:36

Bionic
Reading

Serena Williams priznaje da nije oduvijek bila puna samopouzdanja i samouvjerena kao danas. Vlasnica je čak 23 Grand Slam titule, što je čini najvećom tenisačicom svih vremena, a nakon što je prošle godine rodila kćerkicu Alexis Olympiju, Serena se vratila na teniske terene i ovih dana upisala svoju prvu pobjedu na Roland Garrosu

Na pariškoj crvenoj zemlji Serena se nije isticala samo sjajnom igrom već i zanimljivim stajlingom, nimalo uobičajenim za ovaj sport. Crni triko s nogavicama inspiriran je superjunakom 'Crnom Panterom' sve je iznenadio, a u sličnom šarenom stajlingu Serena je pozirala za Harper's Bazaar za koji je dala i veliki intervju.

36-godišnja teniska zvijezda otkrila je u njemu kako se mučila odrastajući uz svoju 'visoku, mršavu i prelijepu' sestru Venus. Priznala je da joj je trebalo puno vremena da prihvati svoje tijelo, a danas na njega gleda kao na svoje 'oružje'.

  • +3
Serena Williams na Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Nije mi bilo lako. Bila sam uvijek drugačija od Venus. Ona je bila visoka, mršava i lijepa, a ja jaka, mišićava i lijepa, ali znate, to je bio nešto potpuno drugačije', otvorila je dušu Serena.

Prije 14 godina izjavila je da želi smršaviti na konfekcijski broj 36, no danas je u razgovoru s novinarima otkrila da je takva razmišljanja davno ostavila iza sebe.

  • +28
Poznati na vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'O bože, ja nikad neću moći biti broj 36. Zašto bih uopće željela biti takva? Ovo sam ja, a moje tijelo je moj stroj i moje oružje', rekla je tenisačica i dodala: 'No, svejedno mi je drago da sam to rekla, jer danas bolje razumijem neke stvari. Mogu pokazati Olympiji kako sam se mučila, ali sad sam sretna s tim tko sam, što sam i kakva sam. Olympia se rodila i imala je moje ruke, a umjesto da budem tužna i prestrašena oko toga što će ljudi reći bila sam tako sretna'.

Ne krije da je neizmjerno uživala u trudnoći. 'Da ne igram tenis, odmah bih bila trudna, oprostite, ali ja sam jedna od tih žena. Toliko sam puta bila ozlijeđena, a moje tijelo naviklo se na sve te promjene', kaže tenisačica, kojoj ipak nije išlo sve glatko nakon poroda. Priznala je da se borila s postporođajnom depresijom nakon teškog poroda.

No, to je nije obeshrabrilo, a Olympia očito neće odrastati kao jedinica. 'Olympiji treba mlađa sestra, a onda možemo imati dječaka. Cijeli sam život samo okružena curama', kaže Serena.