STIŽU PRVE RECENZIJE

Netflixov novi film 'Red Notice' okupio je najveće glumačke zvijezde, no kritičari nisu sigurni da je i sam film toliko moćan

06.11.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Ono što je donedavno bilo nezamislivo, gledati najveće glumačke zvijezde u najnovijem visokobudžetnom filmu na televiziji, danas je potpuno normalno, kao što će to za koji dan biti i s filmom 'Red Notice', u kojem glume Dwayne Johnson, Ryan Reynolds i Gal Gadot. Kritičari su ga već vidjeli i napisali svoja zapažanja o filmu snimljenom za streaming platformu

Uoči objavljivanja na Netflixu 12. studenog, 'Red Notice' će ovoga vikenda biti prikazan u ograničenom broju kino dvorana, a neki filmski kritičari su već podijelili svoja mišljenja. Iako se uglavnom slažu da je akcijska pustolovina okupila sjajnu zvjezdanu ekipu, nisu sigurni koliko su oni dobro iskorišteni u ovom filmu.

Sean O'Connell iz CinemaBlenda misli da je film zapravo jako dobar. U svojoj recenziji s četiri zvjezdice kaže da uz brojne filmove koji pokušavaju biti ono što 'Red Notice' jest, a neke od njih su čak ranije snimili neki od ovih glumaca, ovo je zasigurno najbolji film tog tipa.

No, nema baš puno recenzija koje ovako bezuvjetno hvale film, a oni koji ga i ocjenjuju pozitivnim, tu su ocjenu dali zabavnoj komponenti filma.

  • +2
Red Notice Izvor: Profimedia / Autor: NETFLIX / Planet / Profimedia

Kritičar Indiewirea kaže da unatoč očekivanju užasnog filma, na temelju nekih prethodnih Netflixovih pokušaja, 'Red Notice' to ipak nije. Jedna kap inspiracije nekako uspijeva pokretati ovaj film gotovo puna dva sata, piše Indiewire, a 'Red Notice' je jako zabavan, iako često sebi unatoč.

IGN-ov kritičar je mišljenja da 'Red Notice' previše toga posuđuje od drugih filmova i ne uspijeva baš ni kad posuđuje od puno boljih filmova.

'Film počinje s puno energetskog potencijala, ali se potom pretvara u mješavinu drugih, boljih filmova, sa scenama koje se doimaju kao da su preuzete ravno iz bezbroj filmova od 'Indiane Jonesa' do 'Prljavih pokvarenih varalica'', navodi IGN.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ne nedostaje ni potpuno brutalnih recenzija, pa Polygon film ocjenjuje onoliko lošim koliko blockbusteri mogu biti.

'Uz trio navodnih filmskih zvijezda, kojima nedostaju sjaj i karizma istinskih headlinera, 'Red Notice' je još jedna vizualno užasna ponuda za izgradnju franšize na temelju zapanjujuće dosadnih akcijskih sekvenci', piše Polygon.

USKORO NA EKRANIMA

Zavirili smo na Netflixov Tudum i izdvojili nekoliko uzbudljivih najava

Pogledaj galeriju