TAJNOVITI STREAMING SERVIS

Netflix otkrio svojih deset najpopularnijih filmova, a na popisu ima iznenađenja

21.07.2020 u 06:44

Bionic
Reading

Streaming div nikad nije skrivao koliko troši na produkciju svojih originalnih naslova, bilo da se radi o filmovima, bilo serijama, ali po pitanju gledanosti televizijskog programa na koji tako obilno troši notorno je tajnovit

Ipak, časopis Bloomberg uspio je izvući nešto podataka o popularnosti nekih njihovih originalnih filmova, pa tako i da je akcijski triler 'Extraction', s Chrisom Hemsworthom u glavnoj ulozi, najpopularniji film.

Među prva tri najpopularnija još su distopijski triler 'Bird Box' o mračnoj budućnosti koja možda i nije tako daleko, sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi, te mačizmom pogonjen misterij ubojstva 'Spenser Confidential', s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi.

'Extraction' je u prva četiri tjedna od objavljivanja zabilježio 99 milijun pregleda, 'Bird Box' 89 milijuna, a 'Spenser Confidental' je streamalo 85 milijuna pretplatnika.

Međutim još uvijek nije poznato koliko je gledatelja dočekalo odjavnu špicu pojedinog filma jer Netflix gledateljem smatra svakog tko pogleda barem prve dvije minute.

S obzirom na rezultate, ne iznenađuje to da Netflix planira nastavke za filmove 'Extraction' i 'Bird Box'.

Raskošni gangsterski ep Martina Scorsesea 'The Irishman', na koji je zbog izvlačenja Roberta De Nira i Ala Pacina iz glumačke mirovine potrošeno 175 milijuna dolara, privukao je 64 milijuna pregleda.

Iako brojka nije mala, dovoljna je da se 'Irac' nađe tek na šestom mjestu ove ljestvice, na kojoj mu s 85 milijuna pregleda prethode akcijski triler Michaela Baya '6 Underground', s Ryanom Reynoldsom u glavnoj ulozi, i detektivska komedija Kylea Newachecka 'Murder Mystery', s Jennifer Aniston i Adamom Sandlerom u glavnim ulogama. Film je privukao puno pažnje kritičara i novinara koji prate svijet zabave te je imao 73 milijuna pregleda.

  • +5
10 najpopularnijih filmova na Netflixu Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Neki nagrađivani Netflixovi filmovi, kao što su 'Marriage Story' i 'Roma', nisu se uspjeli probiti na listu deset najpopularnijih.

Tradicionalne studije ne oduševljava način na koji Netflix bira koje će od svojih statističkih podataka objaviti. Dok se financijski rezultati njihovih filmova ocjenjuju na tjednoj bazi, kad se objave brojke s kinoblagajni, Netflix ne prikazuje podatke o svojim filmovima koje odabere za prikazivanje u kinima. Tradicionalni studiji zamjeraju mu to što na ovaj način može manipulirati i prikrivati gubitnike.

Top 10 najpopularnijih filmova na Netflixu:

  1. Extraction (99 milijuna)
  2. Bird Box (89 milijuna)
  3. Spenser Confidential (85 milijuna)
  4. 6 Underground (83 milijuna)
  5. Murder Mystery (73 milijuna)
  6. The Irishman (64 milijuna)
  7. Triple Frontier (63 milijuna)
  8. The Wrong Missy (59 milijuna)
  9. The Platform (56 milijuna)
  10. The Perfect Date (48 milijuna)