uoći večeri dalmatinske šansone

Neno Belan: 'Dinu Dvornika ću uvijek pamtiti po simpatičnoj ludosti i glazbenoj genijalnosti'

18.08.2017 u 19:27

Bionic
Reading

U petak navečer u Šibeniku počinje jubilarno 20. izdanje Večeri dalmatinske šansone. Jedan od 'veterana' na tom glazbenom hepeningu je glazbenik Neno Belan koji i ove godine na jednom od najcjenjenijih domaćih festivala. Što ga toliko privlači na tom festivalu da je posljednjih 15 godina ondje, o svom nastupu festivalu posvećenom Dini Dvorniku i koliko mu kralj funka nedostaje

'U Večeri najboljih skladbi, svojevrsnoj rekapitulaciji svih dosadašnjih izdanja festivala nastupa nastupam s 5 pjesama od kojih je jedna duet s Massimom 'Zar više nema nas' s kojim smo nastupili u Šibeniku. Na festival nisam dolazio baš svake godine, ali volim ga i vezan sam za Šibenik budući da radim s kazalištem i napravio sam tri dječja mjuzikla. Imam ondje puno prijatelja tako da puno vremena godišnje provodim u Šibeniku', rekao nam je Neno Belan.

Ove godine u Večerima novih skladbi predstavit će se s pjesmom 'Zlatna zvijezda mog sna', ljubavnom, melodičnom skladbom koju je snimio sa svojim bendom Fiumensi. Nakon festivala odlazi u Split gdje ga čeka nastup na 'Aj Cha' festivalu u spomen na kralja funka, Dina Dvornika.

'Uvijek ću ga pamtiti po našem prijateljstvu, simpatičnoj ludosti i glazbenoj genijalnosti. Apsolutno nedostaje na sceni. Nedavno sam u kafiću na Braču po tko zna koji put slušao jedan od njegovih albuma i pomislio kako nakon toliko godina sve što je napravio zvuči kao novo i aktualno. Njegove pjesme nikad neće umrijeti', ističe Belan.

  • +9
Neno Belan Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL