VIKEND U ŠKOTSKOJ

Nedostaje mu baka: Princ William otputovao u Balmoral i na svoj se način oprostio od kraljice

11.10.2022 u 10:03

Bionic
Reading

Prvi put od pogreba kraljice Elizabete II, princ od Walesa otputovao je u Škotsku i otišao u Balmoral, gdje je oživio sjećanje na baku odlaskom na lov na jelene, omiljenu kraljičinu aktivnost

Kako doznaju britanski mediji, princ William proveo je protekli vikend u Craigowan Lodgeu, jednom od omiljenih utočišta kraljice Elizabete II, koji se nalazi na kraljevskom škotskom imanju i kojeg je koristila u manje formalnim prilikama. Naime, tamo je kraljica odsjedala kada bi odlazila 'vrebati', odnosno loviti jelene.

Ovo je prvi posjet princa od Walesa mjestu gdje je prije nešto više od mjesec dana, točnije 8. rujna, preminula kraljica Elizabeta II i pokrenula promjene u kraljevskoj obitelji.

  • +31
Princ William i kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: Vianney Le Caer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ono što je prvo napravio bio je odlazak na 'vrebanje' jelena, što je bila omiljena aktivnost njegove bake, kraljice Elizabete II, ali i djeda, princa Philipa, koji je tu ljubav prenio na Williama i Harryja dok su bili djeca.

U lovu na jelene ubijaju se samo stari jeleni koji bi inače uginuli preko zime, a William je prvi puta usrijelio jednog još kao 14-godišnjak i od tada mu je to omiljeni hobi.

princ i princeza od walesa

Počinje nova era za princa Williama i Kate Middleton: Prvi službeni izlazak kraljevskog para otkako nose nove titule dočekan je s oduševljenjem

Pogledaj galeriju

Lov je inače strastvena aktivnost kraljevske obitelji i prenosi se s generacije na generaciju, a nagađa se kako je u Škotsku William stigao bez supruge Kate, koja je inače i sama lovac, kao ni njihova djeca.