prije 42 godine

Neda Ukraden prisjetila se početaka karijere: 'Za glas mi je izmakla pobjeda'

27.09.2017 u 11:38

Bionic
Reading

Glazbena diva s nostalgijom se prisjetila svojih pjevačkih početaka, kada je nastupala s grupom Kamen na kamen i s kojom je sredinom sedamdesetih godina planirala sudjelovati na Euroviziji. S tim je bendom prije solističke karijere Neda Ukraden snimila dva albuma

'Opatija 1975. - Neda & Nikola Borota Radovan, grupa Kamen na kamen, pjesma 'Srce u srcu', koja me je tada iz Kristalne dvorane hotela Kvarner lansirala u orbitu jugoslavenske popularnosti! Za glas mi je izmakla pobjeda i odlazak na Euroviziju! Kakvo divno sjećanje! Znaju li to današnji glazbeni urednici?', napisala je pored fotografije na svom profilu na Instagramu Neda Ukraden.

Na eurovizijsko natjecanje te je godine otputovala slovenska grupa Pepel in kri nakon nadglasavanja u finalu.

Neda je ipak nastupila na Euroviziji 1981. godine, kada je s Jadrankom Stojaković i Ismetom Krvavac pratila u Irskoj Seida Memića Vajtu s pjesmom 'Lejla'.

S grupom Kamen na kamen, a prije svoje uspješne solističke karijere Neda Ukraden snimila je dva albuma 'Neda Ukraden & Kamen na kamen' te 'Ko me to odnekud doziva'. S njima je odradila uspješnu turneju, a u Prijedoru su u jednom danu imali tri koncerta od kojih je svaki trajao dva sata.

  • +5
Neda Ukraden Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX