S NOVE TV DEMANTIRALI:

'Ne ukida se licenca Masterchefu'

16.01.2013 u 15:31

Bionic
Reading

Nakon što se medijima proširila vijest kako je vlasnik licencije Shine International zatražio objašnjenje od Nove TV zašto su snimljene dvije finalne emisije i da je za aferu doznao iz medija, a ne od Nove TV, te da je otkazana treća sezona pitali smo i Novu TV za komentar

'Priča o gubitku licence nije samo nagađanje, već i priča bez temelja. Nijednom ta tema nije inicirana od strane vlasnika licence niti je upitna njihova volja za daljnjom suradnjom s nama. Također, nije istina da je vlasnik licence za cijelu priču doznao iz medija, već ga je informirala Nova TV', objasnila nam je Sanja Čengić s Nove TV.

Stiglo je i službeno priopćenje Shinea u kojem stoji: 'Shine International je dobio sve informacije o okolnostima prikazivanja pogrešnog finala Masterchefa u Bosni i Hercegovini od Nove TV, koja nam je ujedno objasnila svoje razloge za snimanje lažnog ili alternativnog kraja u ovom slučaju. Nova TV se zbog ove nesretne greške ispričala javnosti i nama uz detaljno objašnjenje, stoga ostajemo u razgovorima s njima o budućim sezonama ovog šoua.'

Druga sezona umjesto slavljem završila je skandalom nakon proglašenja dva pobjednika u Masterchefu koji je snimio dvije verzije završnice superfinala, što je prvenstveno zbunilo gledatelje.

'Obje su verzije završnice superfinala snimljene u travnju. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku', rekli su svojevremeno s Nove TV obrazlažući pozadinu pogreške.