NEZADOVOLJSTVO JE SVE VEĆE

Ne stišava se bura oko Albininog poraza: Čak i tviteraši u Americi smatraju da je pokradena, a razočarani Hrvati pokreću peticiju i traže intervenciju Zorana Milanovića

19.05.2021 u 09:47

Bionic
Reading

Činjenica da, iako je vrhunski odradila nastup i zaokružila cijelu priču, naša Albina Grčić ipak nije ušla u finale ovogodišnjeg Eurosonga, razočarala je mnoge i to ne samo u Hrvatskoj, već obožavatelje ovog glazbenog natjecanja diljem svijeta, baš kao i twitteraše koji ne prestaju 'protestirati' zbog nepravde nanesene Hrvatskoj

Malo je reći da je cijela Hrvatska razočarana zbog nepravde koja se sinoć odigrala u nizozemskom Rotterdamu, zbog koje naša Albina Grčić, unatoč fantastičnom vokalnom i scenskom nastupu, nije prošla u finale ovogodišnjeg Eurosonga.

A nezadovoljstvo ne kriju ni obožavatelji ovog natjecanja iz Europe, ali i cijelog svijeta, posebice twitteraši koji su 'zapalili' tu društvenu mrežu statusima posvećenim upravo atraktivnoj Splićanki.

Oglasili su se tako i Amerikanci, koji također smatraju da je Albina 'pokradena' za bodove, a koliko je ta nepravda i u njihovom svijetu jaka govori i da je vijest o njezinom porazu trendala upravo s druge strane oceana, i dospjela na 19. mjesto.

A pobuna se digla i u Hrvatskoj. Osim što na twitteru pozivaju da je se, po povratku kući, adekvatno dočeka, neki su twitteraši išlo toliko daleko da su zatražili od predsjednika Zorana Milanovića da intervenira. Duhovit je bio komentar jednog od korisnika Twittera koji je napisao: 'Milanoviću mobiliziraj vojsku'.

  • +2
Albina polufinale Eurosonga Izvor: EPA / Autor: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

I dok se čeka hoće li se predsjednik uistinu oglasiti i reći nešto po pitanju Albine, na svom se Twitteru oglasio premijer Andrej Plenković, koji je Splićanki čestitao na sjajnom nastupu.

A uz sve to, podignuta je i peticija na internetu kojom se traži da se Albinu ipak pošalje u finale. Ipak, malo je za vjerovati da će išta od toga 'uroditi plodom' i dovesti do promjene mišljenja, no, ne možemo reći da nismo pokušali.