U JEKU PANDEMIJE

Ne prestaju pljuštati optužbe na račun Ellen DeGeneres: Zaposlenicima drastično srezala plaće bez prethodne najave

17.04.2020 u 18:09

Bionic
Reading

Američka voditeljica Ellen DeGeneres svoj poznati talk show usred pandemije koronavirusa nastavlja voditi iz udobnosti vlastitog doma, no njezini zaposlenici ne kriju bijes zbog manjka komunikacije i drastičnog smanjenja plaća bez prethodne najave

Glavni televizijski tim emisije Ellen DeGeneres, kojeg čini oko 30 ljudi, više od mjesec dana nisu dobili nikakvu povratnu informaciju po pitanju plaće i radnoga vremena, za magazin Variety izjavio je izvor blizak američkoj voditeljici.

Da stvar bude još gora njezin televizijski tim dodatno je pobijesnio saznavši da je usred pandemije koronavirusa odlučila angažirati stranu tehnološku tvrtku kako bi njezina emisija mogla biti nesmetano emitirana iz njezinog doma u Kaliforniji.

Dva zaposlenika američke voditeljice, koja su odlučila ostati anonimna, izjavila su kako su na njihove upite o plaći i daljnjem načinu rada predstavnici producentske kuće tek povremeno odgovarali na telefonske pozive, pritom dajući šture informacije.

Prošloga tjedna napokon im se obratio rukovoditelj produkcije emisije rekavši im kako mogu očekivati smanjenje plaće od ogromnih 60 posto, dok se emisija nastavlja emitirati iz doma Ellen DeGeneres, koja godišnje na osnovu televizijskog ugovora na račun spremi 87, 5 milijuna dolara, a njezino sveukupno bogatstvo procjenjuje se na 490 milijuna dolara.

  • +6
Ellen DeGeneres Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

Prema riječima izvora, na 'udaljenoj' emisiji Ellen DeGeners trenutno rade samo četiri člana tima od njih 30-ak. Glasnogovornik američke producentske kuće Warner Bros. Television medijima je pojasnio kako tim Ellen DeGeneres i dalje prima plaću potvrdivši da je riječ o znatno manjem novčanom iznosu od uobičajenog.

Ipak, izvori tvrde da tijekom dva tjedna, od kraja ožujka pa sve do 9. travnja, televizijskom timu Ellen DeGeners nikada nije rečeno koliko će im plaća biti smanjena.

U isto vrijeme Ellen je angažirala Key Code Media tvrtku za proizvodnju 'tehničkih elemenata' nove emisije na daljinu, dok njezinim članovima s istim setom vještina nije omogućen rad.

Članovi njezine televizijske ekipe također su naglasili da ih je nedostatak komunikacije od strane vodstva emisije najviše uznemirio tijekom krize uzrokovane koronavirusom, kao i informacija da je televizijska ekipa drugih talk showova, poput onog Jimmyja Kimmela, uredno plaćena, a o njihovoj egzisteniciji tijekom pandemije koronavirusa pobrinuo se sam voditelj osiguravši im plaće iz vlastitog džepa.