OSAM NAČINA

Ne pratite Svjetsko prvenstvo? Evo kako preživjeti

05.06.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Iako niste Drago Ćosić, ošišani Luka Modrić ili Zoran Milanović koji ide gledati našu repku uživo, sigurno znate, čuli ste, došlo je do vas slučajno preko reklama da uskoro počinje svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Naši reprezentativci dobili su blagoslov nadbiskupa Bozanića, čagali uz nove navijačke pjesme, a onda poletjeli u, nadamo se, dane ponosa i slave

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. koje se održava se u Brazilu je 20. izdanje svjetskog nogometnog prvenstva, trajati će od 12. lipnja do 13. srpnja 2014. godine.

To razdoblje možete iskoristiti izolirani u karanteni gdje nećete biti zaraženi virusom 'Hrvatska mora pobijediti'. U svakom slučaju, budite sigurni da ste u manjini. No to vas ne smije obeshrabriti.

Glavna sporedna stvar na svijetu postat će opsesija ljubiteljima nogometa, ali ne morate se osjećati kao čovjek otok, jer nas ima nas još.

Evo nekoliko savjeta kako preživjeti…


Učinite obrat u karijeri
Kada će vam kolege velikih očiju proživljavati svako dodavanje lopte između 32 reprezentacije te će duboko u noć slaviti pogodak protiv Kamerona, doći će vaših pet minuta. Možete se isprofilirati u najboljeg radnika u firmi te napokon procvjetati kako bog zapovijeda. Kolega će kasniti na posao, bit će razočaran u neuspješno predviđanje rezultat, ali takve brige vas neće mučiti pa ćete zato ćete biti puni elana.

Zasadite vrt/biljku
Uzmite motiku i pokrenite se. Ako niste znali, postoji zelena učionica za to. Zelena učionica naziv je projekta u nastajanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Od Sveučilišta su dobili 1.000 kvadrata zemlje koja će jednim dijelom biti povrtnjak, dok je ostatak zemlje u procesu pretvaranja u višeosjetilni vrt u kojem je već zasađeno više od 60 posto bilja. Znači, informirajte se i stopite s prirodom. Time ćete si dokazati da ste sposobni brinuti se za opstanak ako vam u dosadašnjoj karijeri sve krene nizbrdo.

Naučite osnove trčanja
Ako može Nevena Rendeli, možete i vi. Čak je i Zoran Vakula krenuo na trčanje. Škola trčanja zvuči smiješno, ali ako ne trčite, osim kada kasnite, treba vam to, jer su njihovi treninzi stručno vođeni. Glavni i pomoćni treneri stručnjaci su u ovome sportu (kineziolozi). Osim što im je to profesija, svi treneri su i aktivni natjecatelji na utrkama diljem Hrvatske i inozemstvu. Sve ovo je garant da je program koji po kojem se trenira stručno napravljen i prilagođen polaznicima škole. Na svakom treningu ima više trenera koji vode svoje 'jakosne' grupe.

Osnujte udrugu 'Boli nas briga što je lopta okrugla', 'Neću biti 12 navijač', 'Ne patim što Hrvatska nije prvak svijeta'
Udrugu nije teško osnovati; ima ih puno u Hrvatskoj. Osmislite svoju. Istomišljenici će hrliti kod vas, a udruga biti mjehurić gdje će sve biti po vašem.

Knjige za razbibrigu
Niste još pročitali 'Pedeset nijansi sive'. E, pa možda biste trebali. Bez obzira na to jeste li muškarac i žena, knjiga koja je osvojila svijet i plaže Jadrana postala je dio popkulture. Toliko smo otvoreni prema toj ideji, da nas možda i spasi. Možda da proučite i novog Paula Coelha. Ne mislimo poruke na bočice u vodi, nego knjigu 'Ljubav je esencija života'. Ova je knjiga nadahnjujuća zbirka citata o ljubavi, a kasnije možete glumiti sanjivog romantičara.

Upoznajte Deezer
Deezer - katalog s više od 30 milijuna pjesama i 30 tisuća radiopostaja. Budite DJ i oraspoložite se uz pjesme. Napravite tematski tulum, primjerice 'Eurosong' i zapjevajte svoju himnu ovog prvenstva: 'Vukovi umiru sami…'

Zarazite se serijama
Ne znate za seriju 'True Detective', 'House of Cards', eto vam prilike da vam super serije spase život. Vjerujte, u kratkom roku ćete postati pravi ovisnik.

Čitajte Žuži
Prikupite sve knjige i članke Žuži Jelinek i kod nje potražite odgovore. Iako Bare kaže da stojimo i čekamo, valja se nekada i sam potruditi. Zanimljivo je da joj sve ide od ruke, nije to zabadava. Ako netko zna, ona zna… Njena seksualna enciklopedija obogatit će vam seksualni život. Recimo, nama se sviđa ova financijska mudrost: 'Ljubav svakome, pin nikome!'