DIANA DE VEGH

Navodna ljubavnica Johna F. Kennedyja otvorila dušu i otkrila detalje njihova odnosa koji nije bio ni najmanje romantičan

31.08.2021 u 06:48

Bionic
Reading

U priči objavljenoj ovih dana Diana de Vegh tvrdi da je bila u izvanbračnoj ljubavnoj vezi s pokojnim američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem te da je njihova priča započela kada je imala tek 20 godina

Žena koja tvrdi da je bila jedna od Kennedyjevih ljubavnica odlučila je ispričati svoju priču, napisavši je sama za Air Mail. Priča danas 83-godišnje Diane de Vegh objavljena je ove subote i, među ostalim, krije detalje njezine navodne afere s 35. američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem i to kada je imala 20 godina, dvostruko manje od njega.

Diana de Vegh tako je otkrila da je sve počelo 1958., nakon što joj je Kennedy nekoliko puta rekao da je posebna. Upravo te riječi privukle su njezinu pažnju, no isto je tako priznala da njihova priča nije bila ni najmanje romantična te da su joj trebale godine da se oporavi od te afere, kao i godine da smogne hrabrost i ispriča svoju priču.

Kako je rekla, nije joj ni najmanje smetalo to što je Kennedy u braku. 'Nikada je nije spominjao, stoga ni ja nisam razmišljala o njoj', stoji u objavljenoj priči. Kennedy se 1953. oženio Jackie Kennedy, a koja je 1963., nakon što je na njega izvršen atentat, ostala udovica s dvoje malodobne djece. Ipak, činjenica da je u braku nije ga ni najmanje sprečavala da se zabavlja s drugim ženama.

Sama De Vegh je kada je upoznala američkog predsjednika tek upisala fakultet Radcliffe, a njihov prvi susret zbio se tijekom večere organizirane predsjedniku u čast i tada ga je očarala svojom pojavom. Nakon toga susreli su se još nekoliko puta, a potom ju je Kennedy pozvao u svoj stan u Bostonu.

'U tom stanu dogodilo se čudo. Gledao me tako iskreno i znala sam što osjeća prema meni. Nisam ni posumnjala u tom trenutku u tu duboku povezanost koju smo imali. Bila je to ljubav, zasigurno', rekla je De Vegh, svjesna da je tog trenutka počela njihova veza, no isto tako ne razmišljajući o mogućim posljedicama.

  • +5
John F. Kennedy Izvor: Profimedia / Autor: Cinetext / Allstars / Profimedia

Kako je vrijeme odmicalo, njihova je veza postajala sve napetija, posebno nakon što je Kennedy politički ojačao. Unatoč svemu, odlučila je ostati uz njega, zbog čega je odustala od daljnjeg školovanja i preselila se u Washington, u kojem je on 1960. izabran za američkog predsjednika.

Netom prije izbora De Vegh je rekla da je njezin otac prisustvovao poslovnoj večeri s Kennedyjem, nesvjestan da sjedi s ljubavnikom svoje kćeri, a ništa više informacija o tome nije imao ni JFK. Tko joj je otac, shvatio je tek tijekom priprema za svoju inauguraciju, kada su se njih dvoje već udaljili. Naknadno je i sama je shvatila da je bila samo broj na njegovoj podužoj listi afera.

'Muškarac za kojeg sam mislila da s njim imam ljubavnu vezu jednostavno nije znao povezati točke. Dapače, želio me izolirati od svega i da usamljena iščekujem svaki njegov posjet.'

Kako je rekla, u to vrijeme do nje su počele dopirati glasine i određena imena koja su se povezivala s Kennedyjem, a iako niti jednu od tih djevojaka nije osobno poznavala, ljubomora je kod 22-godišnjakinje dovela do toga da ih opsesivno istražuje.

Tijekom jednog od posljednjih susreta optužila ga je da je više ne voli, a u tom trenutku i sama je shvatila da ju je u posljednje vrijeme izbjegavao na sve načine. Vezi je došao kraj, a De Vegh je napustila i svoj posao u National Security Councilu i započela novi život u Parizu. Ondje je sreću pronašla radeći u socijalnoj službi, da bi na kraju otvorila privatnu ordinaciju za psihoterapiju.