GROF NIKOLAI OD MONPEZATA

Bivši princ napokon može sve što i njegovi vršnjaci, a ovo je njegov prvi potez

06.03.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Kako bi obilježio novo poglavlje svog života, nakon što mu je baka, danska kraljica Margretha II oduzela titulu princa, grof Nikolai od Monpezata odlučio je kao prvi korak otvoriti svoj profil na Instagramu, što do sada nije mogao

S prvim danom 2023. godine, a prema odluci njihove bake, danske kraljice Margrethe II, djeca njezinog mlađeg sina princa Joachima ostala su bez titula prinčeva i princeza. Nikolai, najstariji od njih, baš kao i Felix, Henrik i Athena u šoku su dočekali tu vijest, razočarani takvim bakinim potezom.

Iako je tu vijest kraljica najavila još u rujnu prošle godine, do kraja su postojale nade da se takvo što neće dogoditi, no na kraju ipak je. Njih četvero dobili su, umjesto titula prinčeva i princeze, titule grofova i grofice, a najstariji od njih, 23-godišnji Nikolai, novo je poglavlje svog života odlučio posebno obilježiti.

Upravo zbog toga otvorio je po prvi puta Instagram profil, koji do sada nije mogao imati, a među prvim objavama fotografije su nastale tijekom obiteljskog skijanja.

Inače, Nikolai i tri godine mlađi Felix, djeca su koje je princ Joachim dobio u prvom braku s Alexandrom, groficom od Frederiksborga, dok su Henrik (13) i Athena (11) iz braka sa sadašnjom suprugom, danskom princezom Marie.

  • +3
Grof Nikolai od Monpezata / danski princ Nikolai Izvor: Profimedia / Autor: Martin Hoeien / Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Najstariji Nikolai inače je i maneken, kojeg posebno obožavaju u Dioru, a dijelić svojih modnih uspjeha podijelio je upravo na Instagramu. Tako je prva objava, 1. veljače, bila flashback na 2018. i na njegov prvi catwalk i reviju Burberryja.

Njegovo pojavljivanje na društvenim mrežama posebno je oduševilo obožavatelje kraljevske obitelji, koji su ga dočekali s mnoštvom poruka podrške.

Ako je nešto pozitivno u tome što im je baka oduzela titule, onda je to vjerojatno ono da se napokon mogu ponašati kao njihovi vršnjaci.