TAJNA PRVA DAMA

Nakon više od dvije i pol godine u javnosti se pojavila Alina Kabajeva, bivša gimnastičarka koja je nestala nakon glasina da je Putinu rodila blizance

13.08.2021 u 10:37

Bionic
Reading

Alina Kabajeva, bivša 38-godišnja ritmička gimnastičarka i osvajačica olimpijskog zlata ukazala se javnosti nakon više od dvije i pol godine, kako bi na državnoj televiziji osudila suce iz Tokija koji su ruskoj zvijezdi Dini Averini oduzeli zlato u ritmičkoj gimnastici

Preplanula Kabajeva, odjevena u crvenu haljinu, na ruci je nosila vjenčani prsten, no tema njenog gostovanja u talk showu 60 minuta na kanalu Rossiya 1 nisu bili Putinu i tajna prva dama Rusije.

Kabajeva se na TV ukazala dva dana nakon što je dala rijetke izjave u kojima kritizira tokijske suce koji su sudili natjecanje u ritmičkoj gimnastici, njenom nekadašnjem sportu u kojemu je osvojila olimpijsko zlato te bila dva puta svjetska i tri puta europska prvakinja.

Prilikom povratka u središte pozornosti Kabajeva je izgledala samouvjereno i staloženo, osporavajući zlatnu medalju Izraelke Linoy Ashram koja je pobijedila Averinu.

'Nastup Dine Averine je bio savršen, za razliku od njene suparnice iz Izraela koja je napravila veliku pogrešku. Ta je pogreška trebala vrijediti bod, ali oduzeli su joj samo 0,7 boda. Olimpijsko zlato se ne osvaja s takvim greškama. Trebalo im je šest minuta da joj daju bodove', rekla je Kabajeva i objasnila kako tako dugo čekanje bodova znači da su suci računali bodove jer nisu htjeli da Averina pobjedi izraelsku gimnastičarku.

  • +9
Alina Kabajeva Izvor: Profimedia / Autor: Radio Svoboda/east2west news / East2West News / Profimedia

Na pitanje je li Ruskinja žrtva sudaca iz zapadnih zemalja, neprijateljski raspoloženih prema Rusiji, Kabajeva je rekla kako mnoge sportove sude ljudi iz zemalja članica NATO-a.

'Suci su na Olimpijskim igrama napravili opasan presedan koji bi mogao uništiti vrjednosti na kojima počiva natjecanje', rekla je Kabajeva i prognozirala da će sudionici na kraju u svojim memoarima otkriti detalje zavjere protiv Rusije.

Kabajeva je na čelu velikog prokremaljskog medijskog holdinga, ali je nestala s vidika u listopadu 2018. godine uslijed nepotvrđenih sugestija o pomlatku u obitelji.

U romantičnu vezu s Putinom Kabajeva je prvi put dovedena 2008. godine kad je bila prokremaljski orijentirana parlamentarna zastupnica. Unatoč poricanju, mnogi vjeruju da je ona tajna prva dama Rusije.

'Doslovce je nestala. Nakon vijesti o rođenju blizanaca o Kabaevoj se ništa nije čulo, kao da je nestala. Alina ne daje intervjue, niti posjećuje društvena događanja, a ne sudjeluje ni u bilo kakvim televizijskim programima. Može se samo nagađati što se događa u njenom privatnom životu', pisao je u svibnju tabloid Express Gazeta.

Ruski predsjednik je 2013. objavio da se razvodi od supruge Lyudmile, bivše Aeroflotove stjuardese.

'Imam privatni život u koji ne dopuštam miješanje. To se mora poštivati', rekao je o glasinama Putin i osudio 'one koji se sa svojim šmrkavim nosevima i erotskim fantazijama zavlače u tuđe živote'.