HIT SERIJA

Nakon smrti kraljice Elizabete, na Netflixu svi (ponovo) žele gledati hvaljenu 'Krunu'

14.09.2022 u 13:42

Bionic
Reading

Nakn vijesti o smrti kraljice Elizabete, proteklog je vikenda drastično skočila gledanost Netflixove hit serije 'Kruna' (the Crown) - i to za čak 800 posto. Serija je premijeru imala 2016, a do sada su prikazane četiri sezone, dok ćemo petu moći gledati u studenom ove godine

Serija 'Kruna' (the Crown), na temelju povijesnih događaja, dramatizira životnu priču kraljice Elizabete II. te političke i osobne događaje koji su oblikovali njezinu vladavinu. Prva sezona prikazuje događaje iz ranog života britanske monarhinje do 1955. godine, uključujući njezinu udaju za princa Philipa i dolazak na tron nakon smrti oca, kralja Georgea VI.

Claire Foy glumila je kraljicu u prve dvije sezone serije, zaradivši Emmy za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji nakon 2. sezone 2018. Također je osvojila Emmyja za najbolju gostujuću glumicu u dramskoj seriji 2021. kada se vratila u seriju za epizodnu ulogu u četvrtoj sezoni.

The Crown, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Olivia Colman kasnije je preuzela ulogu kraljice u 3. i 4. sezoni, tumačeći sredovječnu kraljicu Elizabetu. Kao i Foy, nagrađena je Emmyjem za najbolju glavnu glumicu u kategoriji dramske serije 2021. za četvrtu sezonu serije.

Nakon vijesti o kraljičinoj smrti, Netflix je prošlog tjedna potvrdio da će na kratko pauzirati produkcije svoje nove sezone serije, koja je trebala prikazati kraljevsku obitelj do ranih 2000-ih. Peta sezona hit serije trebala bi biti premijerno prikazana u studenom i prikazivat će razdoblje do sredine 90-ih. To je ujedno i sezona s novom postavom glumaca, a Imelda Staunton glumit će kraljicu koju su dosad utjelovile Claire Foy i Olivia Colman.

  • +31
Kruna (The Crown) Izvor: Netflix / Autor: Des Willie

Kritički hvaljena serija prvotno je trebala završiti nakon svoje pete sezone, no prije nekoliko mjeseci je najavljeno da će imati i šestu sezonu koja će se baviti događajima iz 21. stoljeća. Za sada se zna da će Meg Bellamy glumiti Kate Middleton, a Ed McVey i Rufus Kampa glumit će mlade verzije sadašnjeg supruga nove princeze od Walesa, princa Williama.