oscar, 2024.

Nakon ovog ćete ga voljeti još više: Reakcija Cilliana Murphyja koja rastapa srca

13.03.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Glumac Cillian Murphy ove se nedjelje upisao među najveće holivudske velikane osvojivši svoj prvi Oscar za ulogu Roberta Oppenheimera. Koliko glumcu znači ovo priznanje, otkrio je u svom govoru, ali i iza pozornice

Glumca Cilliana Murphyja šira je publika upoznala u ulozi Tommyja Shelbyja u seriji 'Peaky Blinders', ali i po sporednim ulogama u filmovima, većinom s potpisom Christophera Nolana. Film koji ga je vinuo u nebesa u nedjelju je nagrađen s čak sedam Oscara, a među njima je i onaj za najboljeg glumca u glavnoj ulozi koji je otišao u njegove ruke.

Samozatajni Irac po mnogočemu je drugačiji od ostalih holivudskih zvijezda koje vole skupe stvari i posh svijet, a koliko mu je važna Irska, pokazuje i njegova odluka da napusti svjetla Vegasa i odseli se u Irsku, zemlju u kojoj želi da odrastaju njegovi sinovi.

  • +3
Oscar, 2024. Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Ove je godine dobio najveća glumačka priznanja, uključujući zlatni kipić o kojem maštaju svi glumci tijekom karijere.

Zahvalivši Nolanu i Emmi Thomas, ali i svojoj obitelji, Murphy je nagradu posvetio svim mirotvorcima diljem svijeta, a onda je otišao u backstage te je strpljivo čekao da se njegovo ime ureže u kipić.

@entertainmenttonight Cillian Murphy's reaction to seeing his first Oscar engraved at the 96th Academy Awards. #oscars #cillianmurphy ♬ original sound - 😎

Video koji pokazuje popularnog Irca kako obuzet emocijama sreće, ponosa i nevjerice iščekuje priznanje za svoj rad obišao je svijet, a komentari pokazuju da je Murphy uistinu jedan od najvećih miljenika publike diljem svijeta.

Komentirali su ga i brojni građani Irske istaknuvši koliko su ponosni na prvog Irca koji je u svoje ruke primio Oscar u ovoj kategoriji, a trenutak koji pokazuje Murphyja kako sa suzama u očima gleda svoje ime na trofeju jedan je od najljepših s ovogodišnje dodjele.

  • +3
Cillian Murphy Izvor: EPA / Autor: Filip Singer