LJUBIMICA PUBLIKE I KRITIČARA

Nakon još jednog trijumfa u rasprodanom Lisinskom, Mia Dimšić u studiju Croatia Recordsa predstavila novi album

09.12.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Najveća hrvatska pop zvijezda još je jednom potvrdila da s pravo nosi taj 'nazivnik' budući da je proteklog vikenda u rasprodanoj velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog tradicionalno i ovog prosinca održala veličanstven koncert. Otpjevala je svoje najveće hitove, počevši s onim najnovijim pjesmama, 'Sretan put' i 'Pomiče se sat' s tek objavljenog trećeg studijskog albuma kojeg je MIa Dimšić danas promovirala u prepunom studiju svoje diskografske kuće uz brojne suradnike, prijatelje i kolege

Mia je još jednom dokazala da spada u sam vrh domaće glazbene scene. Još jednom je rasprodala veliku dvoranu Vatroslav Lisinski, a uz pratnju vrhunskih glazbenika zabavila je rasplesala i raspjevala publiku od najmlađih do najstarijih.

Pjesmu 'Ovaj grad' posvetila je Osijeku, s Matijom Cvekom izvela je duet 'Sva blaga ovog svijeta' koji je ljetos predstavila s Markom Toljom, a s The Frajlama 'Kad mi dođeš ti' Olivera Dragojevića, 'Cimet i čaj' te 'Tko te voli kao nitko'. Nisu izostali ni hitovi s prvog albuma poput naslovne 'Život nije siv', 'Bezimeni', 'Kiša' i 'Do posljednjeg retka' te božićne pjesme kao što je 'Snježna ulica (Winter Wonderland)'.

Nakon koncerta neumorno se kao i svaki put družila s obožavateljima i potpisivala albuma u predvorju dvorane Lisinski što je potrajalo je skoro dva sata.

Dan kasnije, ovog ponedjeljka u studiju Croatia Recordsa, Mia je i službeno predstavila treći studijski album 'Sretan put'. Na samom početku mnogobrojni gosti, među kojima su i glazbenici Jurica Pađen, The Frajle, Ivan i Hana Huljić, Domenica, Antonija Šola, Zsa Zsa, Matija Cvek i Kim Verson, pogledali su kratki film o glazbenom putu ove mlade kantautorice, njezinoj cesti do sna na kojoj je ostvarila veliki broj svojih životnih i glazbenih želja. Iza nje je ukupno 7 glazbenih nagrada Porin, veliki broj koncerata u cijeloj regiji, brojni rekordi na top listama i u diskografiji, a Mia će nam svojim unikatnim potpisom tek pokazati svoju glazbenu vrijednost.

'Zahvalila bi se svima, od producenata, koautora do mog benda i ekipe Croatia Recordsa koji su pomogli i dali dio sebe kako bi ovaj album izašao. Nadam se da će se ljudima svidjeti te da će se zaljubiti u neku od pjesama. Slušateljima poručujem prilikom preslušavanja da imaju na umu kako su to moje priče koje su dosta osobne, ali želim da pronađu u svemu neku svoju priču koja će biti totalno drugačija od moje', poručila je Mia.

  • +4
Mia Dimšić objavila treći studijski album 'Sretan put' Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

O albumu lijepe riječi imaju i ljudi koji prate scenu već desetljećima, kao što je glazbeni kritičar, novinar i publicist Zlatko Gall: 'Mia je napravila nevjerojatan put u ove tri godine. Zapravo, od nekoga tko je bio obećavajuće novo lice do sada kada je pokazala kako je ozbiljno profilirana kao autorica te da je odličan izvođač. Moji komplimenti cijeloj autorskoj ekipi, ali i onoj koja je radila aranžmane, produkciju i odsvirala album. U pitanju je jedan izuzetno zanimljiv mainstream pop, pri čemu mainstream ne koristim kao neku negativnu odrednicu, nego zato što je riječ o radiofoničnom popu te bih bio presretan kada bi bilo više ovakvih projekata koji bi dominirali radijskim eterom'.

Sudeći prema svim komentarima i glazbene i kritičarske struke, 'Sretan put' je album godine o kojem će se još dugo pričati i baš kao što piše kritičar Hrvoje Horvat u prvoj recenziji: 'Osnovna prednost Mije Dimšić, uz muzikalnost i glas, ponajprije je radišnost te pojavnost kojom se uklapa među privlačne proizvode za teen generaciju i one starije. Kad bi bila iz SAD-a, s ovakvim country-popom zvala bi se Taylor Swift ili Shania Twain'.

Izvor: Društvene mreže