NIJE SE TOME NADALA

Nakon javnog priznanja o svom mentalnom zdravlju, Lana Jurčević pokrenula lavinu reakcija

02.12.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Vjerojatno ni u najluđim snovima pjevačica Lana Jurčević nije ni sanjala da će njezino javno priznanje o borbi s napadima panike, tjeskobom, klaustrofobijom i agorafobijom, zbog čega su joj prepisani i antidepresivi, izazvati takvu reakciju njezinih obožavatelja na društvenim mrežama

Početkom listopada Lana Jurčević, pjevačica i uspješna poduzetnica, vlasnica kozmetičkog brenda, pozvala je sljedbenike na društvenim mrežama da joj se pridruže u novom izazovu. Nakon što su danima pogađali o čemu je riječ, otkrila je da već dva tjedna terapijski primjenjuje hladan tuš.

U želji da njezina priča dođe do što više ljudi, pjevačica je otvorila dušu. Nakon 15 godina šutnje progovorila je o fazi života o kojoj, priznala je, gotovo s nikim nije pričala. Tada se susrela sa napadim panike, anksioznošću, strahom od gužve i klaustrofobije, kao i agorofobije, zbog čega je godinu dana pila antidepresive. U to je vrijeme bila najmršavija do sada, a prisjetila se kako bi, kada bi je 'uhvatilo', 'imala osjećaj da nema zraka i nije mogla disati'.

Vjerojatno ni sama nije ni slutila da će njezina priča imati takav odjek među njezinim pratiteljima na društvenim mrežama, koji su joj u kratkom roku ispričali u inboxu svoja iskustva.

Neka od njih, bez da otkrije identitet osoba koje su joj pisale, Lana Jurčević je objavila u novom postu na Instagramu i uz njega napisala:

  • +4
Lana Jurčević Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

'Ako vam kažem da je ovo samo jedna desetina onoga što sam dobila u 2 minute u inbox nakon objave mojih storija večeras (više nije stalo u objavu, ali dovoljno da vidite koliko ljudi se bori s mentalnim zdravljem)...Je*ote lijepo tijelo ako ti duša i glava nisu dobro (nije tijelo nevažno da se razumijemo, ni njega se ne smije zapostaviti)... Ali, nije to došlo niotkuda, sve ima svoj razlog. 

Ja to gledam ovako, imaš vreću smeća. Samo trpaš i trpaš i naguravaš u nju, što prošlost, što sadašnjost, što strah od budućnosti i šta se događa - vreća puca. Previše je svega. Svatko ima svoj limit. Ništa, metlu u ruke i počet čistit oko sebe i po sebi, sve je to hrpa nagomilanih emocija... Ostavila sam link za moj blog na storijima i neke stvari koje su meni pomogle... Nadam se da će i vama!'