HOMER GERE

Nakon hitne hospitalizacije život je Richardu Gereu ponovno zadao najteži udarac i ostavio ga bez oca

06.03.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Veliki humanitarac i volonter Homer Gere, poznat i kao otac holivudskog glumca Richarda Gerea, preminuo je prošlog tjedna u New Yorku

Kako je objavila njegova mnogobrojna obitelj, 100-godišnji Homer Gere, veliki humanitarac i volonter, preminuo je prošle srijede. Iako ga javnost ponajviše pozna kao oca slavnog holivudskog glumca Richarda Gerea, Homer Gere bio je i sam poznat upravo po svom aktivizmu, a otac i sin zajedno su napravili i nacionalnu kampanju za 'Meals on Wheels'.

Koliko je bio vezan uz oca govori i podatak da je svog 23-godišnjeg sina, kojeg je dobio u braku sa Carey Lowell, nazvao upravo Homer.

Homer Gere rođen je 7. svibnja 1922. u Brooklynu, u Pennsylvaniji, i bio je treće od petero djece. Nakon odrastanja na farmi i završetka srednje škole, uoči početka 2. svjetskog rata prijavio se u američku ratnu mornaricu te je služio na brodu U.S.S Aristaeus na Tihom oceanu.

  • +3
Richard Gere i Homer Gere Izvor: Profimedia / Autor: Jemal Countess / Getty images / Profimedia

Nakon povratka dobio je diplomu te je radio kao računovođa u Philadelphiji, da bi se 1950. preselio u Syracusu gdje je počeo raditi kao osiguravajući agent za Nationwide, a zajedno s njim doselila je i njegova supruga, ljubav iz školskih dana, Doris Tiffany Gere. Bili su u braku od 1945. pa sve do 2016. kada je Doris preminula u 92. godini živote.

Par je dobio petero djece, a oni su im pak podarili unuke, a potom su dobili i praunuke. Bračni par Gere bio je prilično aktivan u zajednici Sjeverne Syracuse, a bili su posvećeni i humanitarnim akcijama kao i u udruzi Meals on Wheels, gdje je Homer Gere radio čak 25 godina, što prikupljajući sredstva, ali i kao vozač, a sa sinom Richardom Gereom je sudjelovao i u nacionalnoj kampanji.

Inače, za Richarda Gerea posljednji tjedni izuzetno su teški i čini se da mu život zadaje udarac za udarcem. Nedavno je tako hospitaliziran, nakon što mu se zakompliciralo stanje s upalom pluća, a nakon što se oporavio, ostao je bez oca.