U 89. GODINI

Nakon duge bolesti preminula glumica Emmanuelle Riva

28.01.2017 u 21:00

Bionic
Reading

Čini se kako se i u 2017. godini nastavila crna statistika u svijetu poznatih i slavnih. Nakon duge bolesti svoju životnu bitku izgubila je i slavna francuska glumica Emmanuelle Riva

Francuska glumica, koja je 2013. godine bila nominirana i za prestižnu nagradu Oskara za glavnu ulogu, Emmanuelle Riva, preminula je  nakon duge bolesti u 89. godini života u pariškoj bolnici. Tu vijest je za medije potvrdila Anne Alvares Correa, njezina agentica.

Emmanuelle Riva nominaciju za Oskara zaslužila je ulogom u filmu 'Amour' iz 2012. godine, u kojoj je glumila s još jednom francuskom filmskom legendom, Jean-Louisom Tritignantom, a sam film osvojio je Oskara za najbolji strani film. Iako joj izmakao Oskar, koji je te godine osvojila Jennifer Lawrence, Emmanuelle je na svoju policu stavila nagradu BAFTA, najpoznatiju britansku filmsku nagradu. 

Emmanuelle Riva u društvu Michaela Haneke, Audrey Tautou, Adriena Brodyja i Jean-Louis Trintignanta u Cannesu

Njezina karijera, koja je trajala čak 60 godina, započela je ulogom u filmu Alaina Resnaisa 'Hiroshima Mon Amour', davne 1959. godine. Posljednji film kojeg je snimila još prošle godine, 'Iceland for Alma', još uvijek se snima i vodit će se kao posljednji u kojem je glumila.