GOTOVO JE

Nakon 20 godina braka razvodi se holivudska legenda Robert DeNiro

21.11.2018 u 10:58

Bionic
Reading

Trebalo mu je punih 20 godina da bi ipak shvatio da ga brak sa 63-godišnjom Grace Hightower ne usrećuje, a vijest da se holivudska legenda razvodi iznenadila je i šokirala sve

Prema pisanju Page Sixa, 75-godišnja holivudska legenda, Robert DeNiro i njegova 63-godišnja supruga Grace Hightower više ne žive zajedno, a službeno priopćenje za javnost trebali bi poslati u narednim danima.

Da nešto ne štima u njihovom 20-godišnjem braku, dalo se naslutiti već ovog ponedjeljka kada je na crveni tepih u MoMa-i stigao sam, bez pratnje bivše stjuardese. No, cijelu ovu priču mnogi uzimaju s rezervom, budući da ovo nije prvi put da se par, koji se nakon deset godina veze vjenčao 1997. godine, raziđe.

  • +8
Robert DeNiro i Grace Hightower Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, DeNiro je već 1999. godine, nakon samo dvije godine braka, prvi puta zatražio razvod, a tada su vodili i žestoku bitku za skrbništvo nad, danas 20-godišnjim, sinom Elliotom. Ipak, konačni papiri nisu nikada potpisani, a umjesto toga, par je 2004. godine obnovio svoje bračne zavjete na privatnoj ceremoniji, na kojoj su prisustvovali Martin Scorsese, Meryl Streep i Ben Stilller.

Robert DeNiro i Grace Hightower upoznali su se 1987. godine u vrijeme kada je ona radila u restoranu Mr. Chow u London, a osim sina Elliota, kojem je dijagnosticiran autizam, te oboje smatraju kako je to posljedica cjepiva, imaju i šestogodišnju kćer Helen.