ODLAZAK U TIŠINI

Najtužniji dan za britansku kraljevsku obitelj: Uoči 100. rođendana preminuo princ Philip

09.04.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Kako stoji na službenoj stranici kraljevske obitelji, princ Philip preminuo je jutros u dvorcu Windsor, gdje je boravio otkako je nedavno napustio bolnicu. Iako su svi bili uvjereni da će se u potpunosti oporaviti od svega, to se nažalost nije dogodilo

'Sa dubokom tugom Njezino Visočanstvo, kraljica, potvrdila je smrt svog voljenog supruga, Njegovog kraljevskog visočanstva, princa Philipa, vojvode od Edinburgha.

Njegovo kraljevsko visočanstvo preminulo je jutros u dvorcu Windsor. Cijela kraljevska obitelj pridružuje se ljudima iz cijelog svijeta u tugovanju.'

Riječi su to koje su odjeknule britanskom, ali i svjetskom javnosti, kada je na službenim stranicama britanske kraljevske obitelji, uz fotografiju princa Philipa objavljena njegova smrt.

  • +47
Princ Philip Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Malo je reći da je ova vijest šokirala što britansku, što svjetsku javnost, ponajviše jer su svi bili uvjereni u dobar oporavak princa Philipa, koji je nedavno, nakon četiri tjedna provedenih po britanskim bolnicama pušten na kućnu njegu.

Sve ovo ostavilo je u tuzi i samu kraljicu, kojoj je posljednje 74 godine, koliko su proveli u braku, bio najveća snaga i oslonac, i koja će se nakon ovoga morati naviknuti sve prolaziti sama. Iza njega je ostalo četvero djece, osmero unučadi i isto toliko praunuka, koji su se veselili kako će ove godine s ocem, djedom i pradjedom obilježiti veliki 100. rođendan.

Nažalost, to neće dočekati.