MELEM ZA OČI

Najseksipilnije hrvatske voditeljice

28.04.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Da hrvatskim televizijskim vodama vladaju vrlo zgodne voditeljice, svima je jasno pa smo odlučili sastaviti listu nama najdražih deset, što, vjerujte, nije bilo lako

Prije čitanja, nekoliko natuknica. Lijepe smo voditeljice poredali abecednim redom, jer su nam sve jednako drage i jednako seksi te kako bismo unaprijed spriječili bilo kakve insinuacije o tome koja je najseksipilnija. Osim toga, da ovaj članak ne bi poprimio leksikonski prizvuk i izlazio u nastavcima, ipak smo morali odrediti neke kriterije ulaska na listu. Tako smo stavili samo one koje su trenutno aktualne na nekoj od domaćih televizija i koje nisu starije od trideset i pet godina. Počnimo:

LANA BANELY

Sportašica Lana Banely izjavila je da ne voli medijsku eksponiranost, a ni to da je javnost doživljava kao glupaču pa se trudi graditi ozbiljnu karijeru sportske novinarke, zabivši se u sportsku redakciju HTV–a. Dobro, ne žalimo se što televizije sve više šanse daju i mladim perspektivnim novinarkama koje zanima baš sport, jedino bismo stilistima HTV–a predložili da mladu Lanu obuku u nešto poput kravate bez košulje koja bi joj sigurno stajala bolje nego Katji Kušec.


ANTONIJA BLAĆE

Tko kaže da Big Brother stvara samo instant zvijezde koje se gase istog trenutka kad i kamere showa? Za pobijanje te tvrdnje najbolji je primjer sve popularnija voditeljica Antonija Blaće. Rijetki se još sjećaju Tonke iz prve sezone BB – a, vrckave Dalmatinke s izrastom na glavi i njezinih problema s kilogramima. Nakon izlaska iz kuće utegnuli su je u seksi haljinice, stavili joj mikrofon u ruke i omogućili da sama vodi show. U pauzama između Big Brothera vodi razne emisije, a trenutno je gledamo u showu Hrvatska traži zvijezdu. Osim što je ispekla voditeljski zanat, Tonka je istesala i svoje tijelo te nam iz sezone u sezonu izgleda sve bolje i bolje.


MILA HORVAT

Kada se 2006. godine na Globusovoj listi najseksi Hrvatica Mila pojavila na trećem mjestu malo tko je znao tko ona zapravo jest. HTV je tada jednu od svojih najzgodnijih voditeljca skrivao u jutarnjem programu. No ubrzo je Mila postala suvoditeljicom u sportskim emisijama, najprije Goleo, zatim i Volim nogomet, što joj je osim veće popularnosti donijelo i vezivanje s najpoznatijim ljudima sporta i to u onom preljubničkom kontekstu. Prema tračevima Mila je redom rušila brakove, bila je sa Slavenom Bilićem, Stipom Drvišem, a u posljednje ju se vrijeme sparivalo s Igorom Štimcem.


TATJANA JURIĆ

Tatjana Jurić uistinu je krasna djevojka, i prilikom odabira ljepotica nije bilo dileme hoćemo li je staviti na listu ili ne. Svejedno, mora joj se prigovoriti da je ipak malo preozbiljna u interakciji s medijima i predstavljanju sebe u javnosti. Da vodi Dnevnik, još bismo i provarili takav stav, no ruku na srce, ne bi joj ništa falilo da se malo opusti i našali koji put umjesto da Vruću patrolu, emisiju koja ju je i proslavila, naziva 'projektom'. A muškarce koji su uživali gledajući je u mokroj majici besposličarima. Tatjana, u tome da si seksi ne vidimo stvarno ništa loše.


MIA KOVAČIĆ

Osim što je zgodna, pametna i duhovita, Mia ima toliko dobre noge da jedva čekamo njeno pojavljivanje u emisiji Farma uživo petkom. Iako emisiju vodi rame uz rame (točnije, poprsje uz rame) s Nikolinom Pišek, Mia nije u njezinoj sjeni. Nasuprot Nikolininoj baroknosti, kako tjelesnoj, tako i onoj jezičnoj, Mia nastupa kao njezin antipod. Vitka, visoka u vrtoglavim potpeticama, koncizne i završene misli, manekenka i diplomirana dizajnerica uspjela se gotovo preko noći prometnuti u jedno od najradije viđenih televizijskih lica.


NIKOLINA PIŠEK

Ovaj bismo odlomak vrlo lako mogli ostaviti praznim, jer o slavnoj je Nikolini izrečeno vjerojatno sve. Dakle, Nikolina Pišek hrvatska je voditeljca i po mišljenju mnogih najseksipilnija osoba ženskog roda koja trenutno kroči teritorijem Republike. Štoviše, uspjela je opčiniti i susjede nam Srbe kada je prošle godine bila dio voditeljskog tima Operacije trijumf. Na vrhuncu popularnosti u javnost su 'iscurile' topless fotografije samozadovoljne Niki koja je samu sebe uslikavala kako bi dečku skratila muke. Da ne duljimo, slike ionako govore više od tisuću riječi.


VANJA RUPENA

Osim lica koja svakodnevno gledamo na malim ekranima, postoji jedno za koje bismo voljeli da se vrati kući i na domaćoj televiziji demonstrira ono po čemu je postala poznata u Italiji. Vanja Rupena, bivša miss Hrvatske i voditeljica, ili bolje rečeno 'show girl' postala je talijanska miljenica pojavivši se u zabavnim emisijama, najprije 'Ciao, Darwin', a zatim 'Markette'. Vjerojatno je najpoznatija njena plesno – erotična točka s kolegicom Nenom Ristić u kojoj se djevojke, obučene u seksi donje rublje, senzualno maze i plešu na pozornici. Iako nam opet dolazi na HRF, sumnjamo da će nas počastiti takvom poslasticom.


RENATA SOPEK

Ona voli napućene usne, voli se pržiti u solariju i preznojavati u teretani, ali čini se da sve manje voli biti na televiziji. Iako su kritizirali njen voditeljski talent, Renata svojom neposrednošću razoružava. Dakako, to čini i dekolteom. Ako niste zainteresirani biti u dobroj ili u ljetnoj formi klesajući svoje tijelo uz jedan od Renatinih DVD– a istog naziva, jedino što vam od nje kao voditeljice preostaje dosadna je emisija Zvijezde Extra, subotom na RTL televiziji. Renči, vrati se!


ANTONIJA STUPAR

Možda smo mogli sastaviti listu samo RTL-ovih voditeljica, jer lijepih lica tamo ima kao u rasadniku. Isto tako, većina ih nije završila školovanje, jer obaveze su, kažu, prezahtijevne. Bilo kako bilo, mlada Antonija zamijenila je Vanju Halilović u emisiji Exklusiv i ne možemo reći da nam zbog toga nije drago. Otkako je ošišala svoje smeđe uvojke, Antonija je novim seksi pankerskim imidžem osvježila male ekrane.


IVA ŠULENTIĆ

Na pitanje doživljava li se kao seks simbol, Iva je jednom odgovorila da sebe doživljava kao dečkića. Rekla je da ima cice, ali da se u kategoriju seks simbola ne bi svrstala. Svoje 'dječačke cice' ipak bi pokazala za potrebe snimanja filma, jer to je – umjetnički opravdano. Mlada voditeljica iza sebe ima već utaban put raznih televizijskih angažmana, voditeljskih i glumačkih. Iako joj ni jedno ni drugo nije prava profesija, Iva se u medijskim vodama snalazi kao ribica u prirodnom habitatu. Stasala je u dječjem programu, vodila Briljantin i dječje Eurovizije, a posljednjih je godina viđamo kao jednu od voditeljica Dore. Iva nam je seksi bez obzira na svoj stil simpatične djevojke iz susjedstva, a možda upravo i zbog toga.