STIŽE nOVA SEZONA

Na radost velikog broja gledatelja kultna 'Vrtlarica' vraća se na HRT

08.01.2020 u 15:32

Bionic
Reading

Mnoge gledatelje prije dvije godine rastužila je vijest da više na HTV-u neće moći gledati osobu koja ih je godinama educirala o prirodnom i ekološkome vrtlarstvu. No, kultna serija i najpoznatija hrvatska vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić ponovno će se emitirati na HRT-u

Nova sezona 'Vrtlarice' od 12 nastavaka donosi i ovaj put predivne kadrove biljaka i vrtova, kao i mnoštvo zanimljivih priča iz svijeta organskog vrtlarstva. Kao i do sada, popularnu emisiju će voditi Kornelija Benyovsky Šoštarić, donoseći nova rješenja za probleme s kojima se danas suočavaju suvremeni vrtlari. Novu sezonu od 11. siječnja može se pratiti subotom u jutarnjem terminu u 9:45 sati na Drugom programu.

Podsjetimo, dugogodišnja voditeljica i urednica te autorica knjige 'Zdravlje iz organskog vrta' Kornelija Benyovsky Šoštarić sa suprugom, redateljem i snimateljem Ninom Šoštarićem, u studenom 2018. otišla je s HRT-a. Nastavila je i dalje educirati svoju vjernu publiku putem besplatnih radionica u poznatom trgovačkom robnom centru za čiji YouTube kanal snima i 'školu vrtlarstva'.

'Odmalena obožavam životinje i biljke. Na kraju krajeva, to je i moja struka. Diplomirana sam inženjerka vrtlarstva i oblikovanja krajobraza, tako da sam imala odlične temelje da razvijem vlastiti pristup vrtlarstvu. Ja ga nazivam organskim jer je vrt za mene svojevrsni organizam u kojem isti prostor ravnopravno dijele biljke, životinje i mi, ljudi. Harmonija je ovdje imperativ, a nova znanja poticaj za nove eksperimente'', ispričala je omiljena voditeljica ranije za tportal.