glazbena poslastica

Na radost publike: Povratak kultne splitske grupe Dioniz sa singlom 'Ne bih mijenjao ništa'

29.04.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Splitska grupa Dioniz najavila je diskografski povratak singlom i spotom znakovitog imena 'Ne bih mijenjao ništa' kao najavu njihovog novog albuma. Nakon pune 23 godine od sada već kultnog debija 'Ništa o ljubavi' kojeg je davne 1999. objavila Croatia Records, ovaj legendarni rock bend Dioniz priprema četvrti studijski album s 13 sjajnih pjesama

Album, simbolično nazvan 'Krug', kojim Dioniz na neki način i formalno zaokružuje svoju po mnogočemu jedinstvenu priču, stavlja završni autorski pečat na dugo postojanje i to beskompromisnim povratkom samim korijenima, autentičnim sirovim zvukom i snažnom lirikom, stoji u priopćenju.

Novi je album splitske četvorke svojevrsni raritet budući je u splitskom PILOT studiju kompletno snimljen potpuno 'live' za manje od 24 sata, da bi mjesecima potom bio strpljivo brušen i dugo miksan za ogledni primjer vrhunske suvremene rock produkcije.

Svi su instrumenti snimljeni odjednom, bez naknadnog prepravljanja i ponavljanja, majstorski je uhvaćen punokrvni rock zvuk jednog od najdugovječnijih gitarističkih bendova na ovim prostorima, a sve pod mentorskom i producentskom palicom Vojana Koceića.

Izvor: Društvene mreže

Video spot 'Ne bih mijenjao ništa' u produkciji PILOT studija kojega redateljski također potpisuje Koceić bez imalo suvišne kozmetike predstavlja Dioniz u bazičnoj rock formi, u svoj svojoj punoći i snazi, jednostavno, konkretno i glasno, točno onako kakav je rock bio u najboljim godinama svojega postojanja i kakav bi trebao biti i danas.

Dioniz su u istom sastavu zadnjih 20 godina; Alen Pavelić – bubnjevi, Ivan Ivanišević – bas gitara, Mario Stojan – solo i ritam gitara, Davor Gavran – gitara i vokal.

Pjesmu 'Ne bih mijenjao ništa' autorski potpisuje Gavran koji je autor tekstova svih pjesama i velike većine glazbe. Ovoga su puta svoj autorski pečat dijelom ostavili i ostali članovi te na taj način predstavili Dioniz u nešto slojevitijoj glazbenoj formi i zajedno - na jedan, dva, tri - 'zakucali' najbolji album otkako postoje.

Rock veterani iz Splita bez imalo kompleksa godinama tvrde da odavno zvuče kao svjetski bend, a novi singl 'Ne bih mijenjao ništa' kao uvod u novi album potvrđuje da su konačno dobili patinu i koru i da nikad nisu bili toliko glasni i dobri kao danas.