MIRNO DJETINJSTVO

Na koje sve načine Kate i William čuvaju privatnost svoje djece

28.08.2018 u 06:51

Bionic
Reading

Biti dio kraljevske obitelji, a sakriti se od medija i javnosti - to zvuči kao nemoguća misija, ali kraljevski par, princ William i Kate Middleton već godinama ustraju u tome da njihova djeca imaju normalno djetinjstvo, kao i većina njihovih vršnjaka. Evo na koje sve načine štite privatnost svojih nasljednika

Vojvode od Cambridgea poznati su kao vrlo brižni roditelji koji su osim na kraljevske dužnosti usmjereni na pravilan odgoj svojih troje nasljednika, princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa. Kako bi im osigurali što normalnije i mirnije djetinjstvo, princ William i Kate Middleton učinili su sve što je u njihovoj moći da mališani budu što je moguće manje pod povećalom medija.

1. Provode mnogo vremena izvan Londona

Vjerojatno poučen vlastitim iskustvom iz prošlosti, kada se razvod njegovih roditelja provlačio kroz sve svjetske medije, a na koncu im je majka Diana preminula bježeći od paparazza, princ William od početka veze s Kate Middleton pa sve do danas imao je jednak stav prema pripadnicima sedme sile. Održavao je pristojan i korektan odnos s medijima, ali privatni je život pokušao što je više moguće sakriti od javnosti, a posebno to čini kada su u pitanju njegovi sinovi i kći.

Upravo zbog toga cijela obitelj provodi mnogo vremena izvan Londona, a najviše na svom imanju Anmer Hall u Norfolku. Na istom su imanju Kate i William živjeli nakon Georgeova rođenja pa sve donedavno, kada je krenuo u školu. Svake praznike i slobodno vrijeme odlaze tamo kako bi se posvetili jedni drugima i maknuli od gradske vreve, a to im je ujedno odmor od fotografa koje je u Londonu teško izbjeći.

2. Limitirali su broj fotografa koji su prisutni na kraljevskim događanjima

Miljenici javnosti, princ George i princeza Charlotte, a odnedavno i princ Louis, ponekad se ipak pojave u medijima. Njihove najnovije fotografije prenose se putem društvenih mreža brzinom munje, no ipak treba naglasiti da su sve te fotke pomno odabrane. Njihova majka Kate Middleton ne želi da dječica imaju traume od medijskih pritisaka i želi im barem donekle omogućiti jednostavno i normalno djetinjstvo. Zbog toga je kraljevski par izabrao tek nekoliko službenih fotografa koje se poziva na službena obiteljska događanja kao što su krštenja, prvi dani škole i slično. Zanimljivo je i da se sama Kate ponekad nađe u ulozi fotografa.

Primjerice, kada je najstariji George kretao u vrtić, nastala je njegova preslatka fotografija s ruksakom na leđima, a autorica joj je bila vojvotkinja Kate. Isto je učinila i prošle godine s kćerkicom Charlotte. Snimljene fotografije nakon konzultacija sa stručnjacima za marketing kraljevske obitelji objavljuju se na društvenim mrežama i službenim stranicama Kensingtonske palače.

  • +20
Princ William i Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

3. Par je dogovorio određene uvjete s medijima u Britaniji oko objavljivanja fotografija svoje djece

Nakon vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, koje je pratilo preko 22 milijuna ljudi, par je shvatio kako će dolaskom nasljednika njihova popularnost tek rasti. Zbog toga su nakon rođenja prvog sina Georgea, a potom i princeze Charlotte, izdali upozorenje medijima vezano uz paparazzi fotografije. Zbog nekoliko incidenata, kada su paparazzi fotografi na vrlo ružne načine pokušavali doći do fotografija djece, par je uputio apel građanima da se ne kupuju novine u kojima su objavljene neautorizirane slike njihovih mališana.

Danas njeguju iznimno dobar odnos s medijima u Britaniji te postoji interni dogovor o poštivanju privatnosti dječice, a samo određeni novinari i fotografi imaju pravo dolaska na događanja. Pravi primjer toga je kada je prošlu jesen maleni George krenuo u školu. Pred ustanovom je bio samo jedan fotograf te novinar, a odobrilo ih je kraljevstvo. Prvašić nije imao veliku tremu i nije mu se stvarala dodatna nervoza na taj važan dan, za razliku od onoga kroz što je prije 30-ak godina prolazio njegov otac, princ William.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Pixsell / Autor: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

4. Spontane fotografije na javnim događanjima

Iako paparazzi fotografije dječice nisu dozvoljene, postoje određene situacije u kojima im se ipak progleda kroz prste. Jedna od takvih bila je nedavna polo utakmica u kojoj je zaigrao princ William, dok su ga iz publike pratili supruga i dječica. Nastale su preslatke fotografije kraljevskih nasljednika kako bosonogi trčkaraju po travi i uživaju u igri s majkom i ostalim okupljenim mališanima. Vojvode od Cambridgea nisu reagirali na ovakve objave jer su svi članci išli u pozitivnom smjeru.

Kate i William su se s godinama naučili odnositi s medijima. Tako su netom prije ovogodišnjeg ljetnog odmora, koji su proveli na karipskom otoku Mustiqueu, na službenim stranicama Kensingtonske palače objavili novu sliku princa Georgea povodom petog rođendana. Mediji su imali materijala pa su ih pustili da u miru otputuju na odmor.

  • +30
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

5. Susjede su zamolili za poštivanje privatnosti

Još dok su živjeli izvan Londona, a i sada, kada im je dom Kensingtonska palača, William i Kate gradili su dobar odnos sa susjedima. Čak su ih zamolili da poštuju privatnost cijele obitelji, a posebice njihovih nasljednika. Osobito se to odnosilo na situacije kada je Kate nakon poroda iz bolnice dolazila kući s mališanima.

  • +11
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

6. Oko palače su zasadili mnogo zelenila

Kako bi se zaštitili od neželjenih pogleda, par je angažirao vrtlare da posade mnogo novih borova i visokog drveća uz ogradu palače. Gustim zelenilom obranili su se od nametljivih paparazzi fotografa koji ne biraju sredstva i načine na koje doći do dobre fotografije.