neumorni glumac

Mustafa Nadarević: Sin i kći kao najdraža podrška

20.06.2017 u 11:47

Bionic
Reading

Omiljeni glumac svih generacija Mustafa Nadarević kroz svoj životni i glumački vijek osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj umjetnički rad, a u ponedjeljak navečer uručena mu je još jedna, nagrada 'Vladimir Nazor', najviša državna nagrada za umjetnička ostvarenja. Uz njega su u Hrvatskom državnom arhivu bila djeca iz njegova drugog braka, kći Nana, sin Aša i Nanin dečko

Iako su mu 74 godine, glumac je i dalje u naponu snage, a čini se kao da radi više nego ikada. Putuje širom svijeta i igra predstavu 'Sjajni momci' s kolegama iz humoristične serije 'Lud, zbunjen, normalan' Senadom Bašićem (Farukom) i Moamerom Kasumovićem (Damirom).

Nedavno su boravili u Americi i Australiji. Glumačka legenda pored toga je prihvatio ulogu i u Vrdoljakovu filmu i seriji 'General'. Uz mnogobrojne nagrade i priznanja, u ponedjeljak navečer uručena mu je i nagrada 'Vladimir Nazor'.

'Najstarija kći Nađa je u New Yorku, pa se s ovo dvoje mlađih družim i najviše vremena provodim s njima otkad nema moje supruge Slavice. Kada uhvatim malo slobodnog vremena, odem i igram golf, a to mi dobro dođe da ove stare mišiće pokušam nekako održati, koliko je to moguće uopće. Onda, kada mi ostane još malo slobodnog vremena, čitam knjige, nešto piskaram i družim se s prijateljima. Ipak sam u Zagrebu proveo skoro 60 godina, tako da znam svaku ulicu i ovaj grad mi je postao domaći teren', izjavio je Mustafa Nadarević nedavno za Avaz.ba.

Prva supruga Jasna i najstarija kći Mustafe Nadarevića danas žive u Americi. Nađa je doktorirala povijest i povijest umjetnosti. Iz drugog braka, s televizijskom urednicom Snježanom, Mustafa Nadarević ima kći Nanu i sina Ašu. Nana i Aša žive u Zagrebu.

'Pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, jako plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegova telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša nadimak! Nana i Aša žive u Zagrebu, u vrlo dobrim smo odnosima', rekao je ranije za Blic.rs.

#beast

A post shared by Tarot Majstor (@honney_poo_poo) on

S trećom suprugom Slavicom Radović Nadarević bio zajedno dvadeset godina. Ona je 7. lipnja 2012. preminula u 48. godini života u Ljubljani nakon duge i iscrpljujuće borbe sa zloćudnom bolesti. Upoznao ju je u ozbiljnim godinama, kad je već iza sebe imao dva braka i troje djece, te u njoj pronašao srodnu dušu. Vjenčali su se nekoliko mjeseci prije njezinog odlaska. Odlučili su se na to kad su već oboje slutili da se bliži njezin fizički rastanak. 

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih glumac nikad nije previše volio davati intervjue, a kamoli pričati o svom privatnom životu. Gostujući u HRT-ovoj specijalnoj emisiji 'A-forum' Jeleni Jindri je izjavio da mu ne pada na pamet da odlazak voljene osobe na neki način kapitalizira i da ne želi govoriti o tome.