LJETO U MSU 2 0 2 1.

Multimedijski program Muzeja suvremene umjetnosti Formula 4 u 1 – izložbe / film / performance / rock koncerti MSU / 05. 06. - 10. 07. 2021.

24.05.2021 u 09:36

Bionic
Reading

Ljeto u MSU jedno je od središnjih kulturnih i zabavnih događanja tokom ljetnih mjeseci u Zagrebu. U 2021. godine ova manifestacija održava se 8. puta

Ljeto u MSU je okosnica urbane kulture Zagreba u ljetnim mjesecima i omiljeni sadržaj kako za lokalne posjetitelje, tako i za goste i turiste koji se u gradu zateknu.

Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta.

Tradicionalno se održava tokom 6 subota u lipnju i srpnju u popodnevnim i večernjim satima. Ljeto u MSU 2021. Godine uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU, filmsku projekciju, performance i na kraju večeri koncert.

Ovogodišnji koncertni program uključuje predstavljanje albuma Zagreb Calling, uz nastupe bendova Ivan Grobenski, Žen, Klinika Denisa Kataneca (5. lipnja), Porto Morto (12. lipnja), Matija Dedić (19. lipnja), Sacher (26. lipnja), Mimika Orkestar (3. srpnja), te koncert Mateja Meštrovića i Borne Šercara (10. srpnja).

U sklopu programa umjetničkih akcija i performansa, publika će moći vidjeti natupe Andra Giunia, Nine Kamenjarin, Pere Kavgića, Petre Mrše i Barbare Radelje, te slovenske umjentice Nine Ham.

Filmski program donosi dokumentarni film „Galeb“, o slavnom Titovom brodu, obiteljsku dramu „Nevidljivi čovjek“, krimić „Pljačka stoljeća“, plesnu dramu „Ema“, dobitnika Oscara film „Minari“, te film „Obiteljska priča“, koji je režirao poznati glumac Viggo Mortensen.

Od redovnih izložbenih programa koji su također uključeni u program Ljeta u MSU, publika će moći vidjeti izložbu godine „I. K. 100“, retrospektivu Ivana Kožarića (kustosica: Iva Rada Janković), mega-izložbu Ratka Petrića „Baciti istinu u lice!“, (kustosica: Nataša Ivančević) te izložbu „Arhipelag“ Matka Vekića (kustosica: Snježana Pintarić).

Autor koncepta i urednik Ljeta u MSU je Branko Kostelnik

urednica programa performancea Ana Škegro, a urednik filmskog programa: Zlatko Vidačković

Izvršna produkcija: Miranda Herceg

Konferencija za medije „Rock & jazz gablec“ o Ljetu u MSU održat će se 2. lipnja u 12 sati u MSU.

Hvala na praćenju Ljeta u MSU u vašim izdanjima!

Ulaznice se po cijeni od 79 kn za četverostruki program mogu kupiti preko sustava EVENTIMA i na blagajni MSU

MSU I IZVOĐAČI LJETA U MSU će se pridržavati svih propisanih mjera epidemiološke zaštite

Više informacija i akreditacije: jasna.mihalic@msu.hr