zaludili su cijeli svijet

Mnoge su suze prolivene zbog svećenika i njegove zabranjene ljubavi: Pogledajte kako sada izgledaju glavna lica serije 'Ptice umiru pjevajući'

08.12.2020 u 06:45

Bionic
Reading

Uz 'Dinastiju' i 'Dallas', osamdesetih se 'opčinjeno' pratila serija koja je preko noći stekla ogromnu popularnost, kako u svijetu, tako i u tadašnjoj državi Jugoslaviji. Nastala je prema romanu australske spisateljice Coleen McCullough, a u vrijeme prikazivanja 1983. godine postala je druga po gledanosti svih vremena u SAD-u. Osvojila je tri Zlatna globusa te šest Emmyja, a evo kako danas izgledaju glavni junaci serije koji su rasplakali mnoge

Od trenutka u kojem je objavljen, prije više od trideset godina, roman 'Ptice umiru pjevajući' postao je svojevrstan književni fenomen o kojem su svi pričali, a miniserija iz 1983. s Richardom Chamberlainom i Rachel Ward u glavnim ulogama samo je produbila interes javnosti. U jednoj od najljepših ljubavnih priča našeg doba oca Ralpha de Bricassarta glumio je čuveni glumac Richard Chamberlain, a njegovu ljubav Maggie - Rachel Ward. Za tu su se ulogu među ostalima natjecale Michelle Pfeiffer, Jane Seymour, Olivia Newton-John i Kim Basinger.

U središtu radnje slavne serije nalazila se Meggie Cleary koja stigavši na veliko imanje sa svojom obitelj prelazi put od nevine djevojčice do žene rastrgnute između strasti i ljubavi prema svećeniku i osjećaja odgovornosti prema obitelji.

  • +21
Ptice umiru pjevajući Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Glumac Richard Chamberlain slavu je stekao naslovnom ulogom u seriji 'Doktor Kildare', a ulogom u 'Ptice umiru pjevajući' zapečatio je svoj zvjezdani status. Osim brojnih filmskih uloga, poznat je po tome što je 2003. godine u svojoj autobiografiji 'Shattered Love: A Memoir' priznao da je homoseksualac. O njegovoj se seksualnoj orijentaciji do tada nagađalo.

'Još je puno homofobije u društvu. Glumac koji želi glavne uloge ne smije reći da je homoseksualac jer mu to sigurno neće pomoći da ih dobije. Žene je uvijek fascinirala ta uloga svećenika i zabranjena ljubav. Zato su i postale oduševljene mnom, ali imam i ja pravo na zabranjenu ljubav. Oduvijek sam znao tko sam i smatrao sam to dijelom svoje intime. Nisam odbacivao sebe, ali nisam ni htio da svi znaju. Probao sam poljubac s prijateljem i tada sam otkrio da su mi žene nebitne', izjavio je u to vrijeme Chamberlain. Njegova dugogodišnja ljubav bio je pisac, producent i glumac Martin Rabbett. Rastali su se 2010., ali su ostali dobri prijatelji.

U ulozi djevojčice Maggie nastupila je tada 10-godišnja američka glumica Sydney Penny. Osim te uloge, ostvarila se u serijama 'The New Gidget' te 'T. J. Hooker'. Kad je imala 13 godina, Penny je glumila Megan Wheeler u vesternu Clinta Eastwooda 'Pale Rider'. Richarda Chamberlaina smatra jednim od najdražih ljudi koje je upoznala i s kojim se voljela zabavljati na setu. 'Zaista sam ga obožavala i cijenila jer je bio ljubazan prema meni', prisjetila se glumica.

Pojavila se i u serijama 'Santa Barbara', 'Sunset Beach', 'Beverly Hills, 90210' i 'Hyperion Bay'. Zadnje što je odradila od projekata bila je uloga u seriji 'Pretty Little Liars' te filmu 'Mountain Top' 2017. godine. Udana je za chefa Roberta Powersa, s kojim će ove godine proslaviti 25 godina braka, a imaju sina Chasena Augusta Powersa, kojeg je rodila 2007. godine. Bila je bliska prijateljica Rivera Phoenixa. Sa suprugom je 2016. godine otvorila Jester's Café u Castle Streetu u Wilmingtonu. Volontira u nekoliko neprofitnih agencija, uključujući Theatre Now i Superstar Academy.

Rachel Ward svoju je karijeru započela vrlo mlada i to kao manekenka. Pojavila se na naslovnim stranicama poznatih magazina kao što su Vogue, Harper's Bazaar i Cosmopolitan. Nakon što se preselila u Ameriku 1977. godine pojavljivala se u serijama i filmovima, ponekad u manjim, ponekad u većim ulogama. U seriji 'Ptice umiru pjevajući' glumila je stariju Meggie, a upravo je zahvaljujući toj ulozi postala velikom zvijezdom. Ta uloga joj je donijela i nominaciju za Zlatni globus. Za vrijeme snimanja zaljubila se u poznatog australskog glumca Bryana Browna, s kojim je danas u braku. Imaju troje djece, Rosie, Matildu i Joea, jašu konje i bave se vrtlarstvom živeći daleko od gradske vreve. Godine 1983. proglašena je jednom od deset najljepših žena u SAD-u, a svojedobno je priznala da je godinama bila zaljubljena u Richarda Chamberlaina.

Premda se radnja u romanu odvija u Australiji, producenti serije zaključili su kako bi uvjeti za snimanje tamo bili nemogući. Većina rančeva ovaca bila je izolirana u divljini u kojoj filmske ekipe nisu mogle snimati pa je Drohgeda, ranč na kojem se odvijala većina radnje, napravljen u Kaliforniji.

Izvor: Društvene mreže