O njihovu nastupu još se priča

Mladi talenti iznenadili žiri Supertalenta svojim nastupom i porukom

25.11.2019 u 23:01

Bionic
Reading

Prva polufinalna epizoda Supertalenta iznjedrila je prve finaliste sedme sezone. Pjevači Damiano Roi, Stella Scholaja te balanser iz Gane Hayford Okine plasirali su se u finale, a osim na njihove nastupe, reakcije se ne stišavaju ni na nastup Benda glazbene škole Bonar koji su najprije šokirali, a potom ugodno iznenadili žiri

Ova skupina mladih rock entuzijasta učinili su nešto čime mogu biti primjer svim svojim vršnjacima, ali i onima starijima od njih. Naime, promijenili su riječi poznate pjesme grupe Magazin 'Opijum' koja je na početku poprilično zbunila žiri, da bi potom izveli neviđeni obrat u showu i kroz pjesmu poslali snažnu poruku o borbi protiv ovisnosti.

Kako su i kazali, željeli su silovito prodrmati naciju, okupirati svu njihovu pažnju, a u tome su i uspjeli. Štoviše, Martina im je najprije stisnula iks, da bi se, čuvši kraj pjesme i poruku, ispričala i povukla ga. 'Baš mi je drago da sam stisnula X, ja volim reći oprosti kad zeznem u životu. Stisnula sam vam X jer sam smatrala da je apsolutno neprimjereno da sjajni glazbenici u dobi od 13 do 17 godina pjevaju i svaka druga vam je alkohol, opijanje, rokanje'' ispričala im se Martina i zaključila: ''Moja poruka je trebala biti NE, ali vaša poruka je puno snažnija. Ja vam čestitam jer tako mladi šaljete poruku svima nama da se isplati riskirati, da materijalno i nekakva pobjeda nije bitna jer vi definitivno šaljete poruku koju mislim da ćemo sada svi čuti. Hvala vam na tome u ime mene kao roditelja i u ime mene kao mentora', zaključila je Martina.

Otkrili su kako im nakon nastupa poruke podrške ne prestaju stizati te kako unatoč ne prolasku u finale, osjećaju se sretno i zadovoljno te se nadaju kako je njihova poruka došla do što većeg broja mladih. 'Mi smo u školama imali prezentacije gdje smo vidjeli da je Hrvatska među vodećima na listi kada je maloljetničko opijanje u Europi u pitanju. Shvatili smo da je to veliki problem pa smo htjeli kroz glazbu, onim što nam najbolje ide, i kroz ovu emisiju koja ima veliku gledanost, upozoriti i maloljetnike i roditelje da to nije dobro i da stvarno onaj tko pije i plaća, i sada i kasnije u odrasloj dobi', istaknuli su.