kultni bend

Mladen Bodalec otkrio nam je dojmove s dočeka Vatrenih: 'Tih desetak minuta na pozornici je bilo posebno'

19.12.2022 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica, 20 odrađenih treninga i osvojene bronce naši nogometaši su stigli u Hrvatsku. Pjesmom su ih podržali brojni izvođači, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, nastup Prljavog kazališta ocijenjen je kao najprofesionalniji i najbolji. Njihov frontmen Mladen Bodalec ispričao nam je svoje dojmove nakon sinoćnjeg slavlja

Prljavo kazalište održalo je više puta svoje spektakularne koncerte na glavnom zagrebačkom Trgu te na Dolcu, ispred katedrale, a sinoć su imali posebno emotivan nastup na dočeku Vatrenih. Nogometaši, ali i publika s oduševljenjem su pjevali u glas njihove legendarne, svevremenske pjesme.

'Imali smo tu priliku da smo svih ovih godina nakon uspjeha naših sportaša uvijek bili uz njih i bili pozivani za poboljšanje atmosfere na tim dočecima. Sijaset je njih, više ni ne znam kome smo sve svirali. Ali sigurno je nastupati za nogometaše nakon osvojenog trećeg mjesta na svijetu posebna draž i u ovim okolnostima, dok je sve jako friško, pravi privilegij. Sandra Perković je imala lokalni doček u Trnovčici, Tin Srbić na Cvjetnom trgu također je izrazio želju da mu uveličamo doček i ne možeš, ako te netko respektira, voli i izrazi želju, oglušiti se', kazao nam je Mladen Bodalec.

  • +9
Prljavo kazalište na dočeku Vatrenih Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Dodaje da su, kad je o nastupu za Vatrene riječ, sretni što su bili dio priče takvih uspješnih ljudi. Pitali smo ga jesu li imali priliku popričati s nogometašima. 'Samo je bila svirka, muving. S pola njih smo se uspjeli pozdraviti i naklonom izrazili svoju naklonost, sportski respektirajući taj njihov uspjeh koji je sve nas učinio ponosnima. Tih desetak minuta na pozornici je bilo posebno. Nakon nastupa smo zbog hladnoće i daljnjih nastupa morali otići. Ali ostali su moji klinci i vidim da su nogometaši bili susretljivi za tu gnjavažu s publikom premda znam da im takve stvari nekad i dosade', iskren je frontmen, dodajući da je, poput ostatka benda, pratio sve utakmice.

  • +16
Autobus s Vatrenima na ulicama Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Njegove najveće impresije odnose se na našu utakmicu s Argentinom i onu polufinalnu s Marokom, a kaže i da je Jasenko Houra slutio kako će završiti borba za treće mjesto te da uvijek ima dobra predskazanja jer zdušno prati nogomet i košarku.

Bend trenutno završava novi album. 'Neke od pjesama su spremne za miksanje i objavu, a desetak pjesama moramo otpjevati pa ćemo vidjeti kad ćemo izbacivati jednu po jednu i album. Bitno je da mi se u ovom trenutku pjesme sviđaju i da je to onakvo Prljavo kazalište kakvo želim, bez ikakvih odstupanja i forsiranja da bi se ostalo u trendu. Drago mi je da se držimo svog puta kojim smo odavno krenuli jer se tako najbolje osjećam i jer mi to po senzibilitetu najviše odgovara, u tome uživam', kazao je na kraju Mladen Bodalec.

  • +68
Dolazak Vatrenih na Trg bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac