NETIPIČNA LJEPOTICA

Misica koja ruši stereotipe: Nuklearna znanstvenica osvaja ljepotom i stavom

16.05.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Kara McCullough ovogodišnja je predstavnica Amerike na natjecanju za Miss svijeta, a bez dlake na jeziku dotaknula se i škakljivih političkih tema

Na prije nekoliko dana održanom natjecanju za Miss Amerike pobijedila je 25-godišnja Kara McCullough. Ovu je titulu zasluženo osvojila jer zrači vedrinom, ljepotom i optimizmom, ali ona je puno više od toga. 

Naime Kara je znanstvenica, točnije kemičarka, i radi u Državnoj nuklearnoj komisiji, čime zasigurno iskače iz mase dosadašnjih pobjednica na izborima ljepote.

Hello, from #MissUSA!

Objavu dijeli Kára McCullough (@missusa)

'Jako volim znanost. Gledam na ovaj izbor kao na veliku priliku da upoznam kulturu iz različitih dijelova svijeta, ali i kao priliku da možda inspiriram djecu da se zainteresiraju za matematiku i znanost', rekla je lijepa Amerikanka.

Ono čime je mnoge iznenadila, a neke i razbjesnila, njezin je neočekivan odgovor na pitanje žirija je li zdravstvo privilegija ili pravo.

'Definitivno ću reći da je to privilegija. Kao državna zaposlenica imam zdravstvenu zaštitu. Da biste to imali, najprije trebate biti zaposleni', odgovorila je u prepunoj dvorani u Las Vegasu u kojoj je održano natjecanje.

Nakon toga društvene mreže preplavili su burni komentari američke javnosti, podijeljene oko stavova o zdravstvu koje je u Americi velik problem jer je jako skupo. 

Nakon što je bivši predsjednik Barack Obama proveo zdravstvene reforme koje su i siromašnima davale pravo na zdravstvenu skrb sve su glasnija šuškanja da će ih predsjednik Donald Trump ukinuti, zbog čega su milijuni Amerikanaca jako ljuti.