novi projekt

Mile Kekin snima solo album

21.04.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Frontmen Hladnog piva trenutačno boravi u Novom Mestu gdje sa skupinom vrsnih hrvatskih glazbenika radi na svom novom glazbenom projektu. Za nekoliko dana zagrebački panker iz Gajnica predstavit će prvi singl koji će ga predstaviti u novom svjetlu

Izleti izvan matičnih sastava kod mnogih domaćih i stranih glazbenika već su odavno uvriježena praksa. Mnogi požele napraviti nešto svoje, ispucati pjesme koje su napisali, pokazati raskoš svog talenta u nekom drugom glazbenom obliku.

Najnoviji primjer za to je glazbenik i tekstopisac Mile Kekin koji će svoju darovitost pokazati izvan benda Hladno pivo.

'Snimam album solo, a evo i dokaza. U jednom danu snimili smo tri pjesme i pritom se odlično proveli. Hvala Bojanu, toncu, na brzini i poznavanju hrvatskog. Hvala mojim muzikantima što su došli spremni i puni pozitivne energije i, naravno, producentu Denisu, što ga zovu Denyken, što nas je bodrio i kritizirao bez pardona', napisao je Mile Kekin na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

 

Dečki iz Hladnog piva, naravno, nemaju ništa protiv Miletova izleta, štoviše, podržavaju ga, jer mu to nije prvi izlet u solističke vode. Naime, 2001. objavio je od kritičara hvaljeni album 'U dva oka' sa skupinom renomiranih domaćih glazbenika pod imenom Mile i putnici. Jedan od njih trenutačno radi s njim na novom albumu.

'Za početak da se vratim na početak. Zašto sam se uopće latio gitare, krenuo pisati pjesme, a poslije ih urlati u mikrofon. Mislim da je najveći razlog bio samoća uzrokovana prečestim selidbama. Moji su roditelji, naime, smatrali da se klinci svugdje dočekaju na noge. Tako sam se na početku srednje škole našao u kući na brdu. Tamo sam samoću položio s pet. Gramofon se non-stop vrtio. Slušao sam sve, od Yu-rocka, preko američkog folka, heavy metala, gospela, bluza do punka', napisao je Mile na službenoj stranici svog Facebooka.

Ideja da neki ljudi mogu uzeti samo gitaru u ruke i snagom riječi i melodije oživjeti cijeli svemir likova, a onda ih odvesti od kolijevke do groba u tri, četiri minute, njega je, dodao je, fascinirala.

'Htio sam biti takav tekstopisac, storyteller, sažet i ubojit. Paralelno sam počeo voditi dnevnik. Prije spavanja bih naškrabao što mi se taj dan dogodilo. Bilo je tu puno patetike i velikih riječi kao što srednjoškolskim dnevnicima i priliči, ali ponešto je bilo stvarno dobro, pa se našlo na Džinovskom albumu koji je svima nama u Hladnom pivu promijenio život a mene katapultiralo u tekstopisce. Napisao sam od tada još puno pjesama, nisam ih nikad brojao (to je rezultat nekih mojih voodoo strahova) pa ću lupiti da ih imam cirka 150. A ove godine ću to svojim drugim solo albumom proširiti za još desetak pjesama. Tih desetak pjesama ću posvetiti velikim pjesnicima rocka, folka, countryja i bluza i svom prvom autu, prvoj curi, prvom bendu, prvom uspjesima i porazima', piše Mile na Facebooku.