IMAJU BOGATU POVIJEST

Mile Kekin dan uoči dodjele Porina: 'Mislim da ih imamo dvanaestak, a iduće godine skupit ćemo još bar pet do šest statua'

04.06.2021 u 19:08

Bionic
Reading

Točno dan prije održavanja 28. dodjele glazbene nagrade Porin, frontmen Hladnog Piva Mile Kekin pokušao se prisjetiti koliko je točno Porina osvojio njegov bend Hladno Pivo i kako je izgledala prva dodjela 1994. godine

'Imam bogatu povijest s Porinom, mislim da ih imamo dvanaestak, ali tu idu i oni koje mi ne zaslužujemo, oni dobiveni za likovno oblikovanje pa ih mi zbrojimo sebi', odgovorio je frontmen Hladnog piva Erminu Preljeviću na pitanje koliko točno statua ima Hladno Pivo.

U razgovoru o Porinima, Preljević i Kekin su se dotaknuli i intervjua s Danijelom Trbović na prvoj dodjeli Porina 1994. godine.

'Te sam godine imao bujnu kosu i Danijela Trbović je bila zaljubljena u moju kosu. Tog Porina se najbolje sjećam jer je bio toliko suprotan od vremena u kojem je organiziran. Te godine su bile sive i tmurne i onda se dogodi holivudski spektakl. O tome se pričalo mjesecima prije pa smo došli u tu sjajnu i bajnu Opatiju, a mi punkeri. Onda smo se pak posvađali među sobom koliko smo mi zapravo punkeri ako smo tu u Kristalnoj dvorani', prisjetio se Kekin.

Čini se da frontmen Hladnog piva ima puno dobrih uspomena s dosadašnjih dodjela hrvatske glazbene nagrade, o kojima bi vrijedilo dublje porazgovarati, a o onoj koja je na rasporedu sutra, 5. lipnja od 21 sat, s pprijenosom na HTV1 i HR2, Kekin kaže: 'Zanima me, pogotovo ako će biti još i publike, zaželio sam se koncerata gdje ima živih ljudi u publici'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nekog svog favorita Kekin nema i ne navija za nekog posebno.

'Neutralan sam, da sam ja jedan od nominiranih jako bi navijao za sebe, ali ovako želim svima sve najbolje', rekao je Kekin u svom stilu i najavio kako će iduće godine skupiti još bar pet do šest statua.

Na sutrašnjoj dodjeli statue Porina će se dijeliti u 36 kategorija, a u svakoj od njih velika je konkurencija. Dodjelit će se i Porin za životno djelo, a svečanost će pratiti nastupi naših izvođača uživo.

Probe se održavaju već tri dana, a kako je proteklo 'uštimavanje' jučer, pogledajte u fotogaleriji.

  • +7
Proba za dodjelu Porina Izvor: Porin / Autor: Filip Kovačević